Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 06-07-2011

Rijbewijs kwijt

LOENERSLOOT/BREUKELEN Twee automobilisten raakten hun rijbewijs kwijt omdat zij veel te hard over de Rijksweg A2 reden.

Op dinsdagmiddag 5 juli rond 12.20 uur zagen agenten dat een automobilist zich op de A2 niet echt aan de maximumsnelheid van 100 km/u hield. Zij klokten hem ter hoogte van Loenersloot op een gemiddelde snelheid van 155 km/u. De man, 35 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli rond 03.15 uur liep een 24-jarige automobilist uit Zaandam op de A2 ter hoogte van Breukelen tegen de lamp. Hij werd geklokt op 164 km/u. Ook deze haastige bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal.

Verdacht

BREUKELEN Agenten controleerden een automobilist op dinsdagavond 5 juli omdat hij zich verdacht gedroeg.

Rond 20.00 uur zagen agenten dat op De Corridor een man in een bestelauto hen tegemoet reed. Bij het passeren viel het op dat de man zijn gezicht afschermde, kennelijk om niet door hen gezien te worden. Zij keerden en zagen dat hij een parkeerterrein bij een bedrijf opreed. Zij controleerden de man, 35 jaar oud en afkomstig uit Haarlem. Hij hing een smoesje op over waarom hij daar rondreed. De man bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben. Daarop hielden de agenten hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Honderden bekeuringen

MAARSSEN Bijna zeshonderd automobilisten hielden zich op dinsdag 5 juli niet aan de maximumsnelheid. Zij krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

De politie hield van 08.30 uur tot 14.15 uur een snelheidscontrole op de Zuilense Ring. In die tijd passeerden 7253 voertuigen de radar, 595 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u. De topper reed 165 km/u.