Gemeente Lingewaal


Uitsterfbeleid recreatiepercelen langs de Linge

Burgemeester en wethouders van Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 juni 2011 het âUitsterfbeleid recreatiepercelen langs de Lingeâ heeft vastgesteld.

Burgemeester en wethouders hebben op 24 mei 2011 reeds ingestemd met het beleid. Het beleid gaat in op die percelen langs de Linge, gelegen aan de Lingedijk, de Appeldijk en de Meerdijk, die grotendeels voor recreatieve doeleinden zijn ingericht en worden gebruikt. In de loop der jaren zijn de recreatieve activiteiten in het gebied toegenomen, waardoor de natuurdoeleinden van het gebied meer en meer in de verdrukking komen. Dit is niet gewenst. Zowel vanuit het Rijk, als vanuit de provincie en gemeente is het gebied namelijk bestemd voor natuurdoeleinden. Dat is onder meer vastgelegd in de geldende bestemmingplannen van de gemeente, waarin regels staan over de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van percelen. De inrichting van de percelen aan de Linge is daarmee niet in alle gevallen in overeenstemming. Het uitsterfbeleid bevat daarom een regeling die erop is gericht om de percelen op termijn in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving te krijgen.

Inzage
Het raadsbesluit ligt samen met het vastgestelde beleid vanaf 7 juli 2011 voor een periode van zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Asperen.


* Beleidsnota Uitsterfbeleid Lingepercelen.pdf (1,14 MB)