Meer snurkers tijdens zomervakantie!

Persbericht van T-Products Medical B.V.

Snurken is een veel voorkomend sociaal probleem, vooral tijdens de vakantie.
Hierdoor blijkt voor veel mensen elk jaar de vakantie weer een crime te zijn.
De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft na intern onderzoek vastgesteld dat de vraag om van het snurken af te komen enorm toeneemt voor aanvang van de vakantie periode.

Nederlanders willen meer kwaliteit aan hun leven geven, ze gaan vaker en verder op vakantie en willen dan ook rust tijdens hun weekjes vrijaf.
Snurken is daarbij een irritant probleem.
Apart slapen op één hotelkamer lukt niet en caravan en boot zijn nog problematischer.

Voor het snurken tijdens de vakantie blijkt een logische verklaring. Mensen ontspannen zich meer dan normaal, drinken meer alcohol, eten overdadig, het is vaak warm en slapen in kleinere ruimtes.

Voorlichter de heer van Herwijnen van de Kliniek voor Snurken en Apneu weet zelfs te melden dat er na de vakantie meer scheidingen optreden door het snurken.
Dhr. van Herwijnen: ''Er zal vast meer aan de hand zijn, maar het snurken is dan vaak de bekende druppel.''

De kliniek voor Snurken en Apneu heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring en zo'n 45000 patiënten geholpen. Hierdoor werd duidelijk dat er in de afgelopen jaren een opmerkelijke stijging is aan vraag vóór en net na de vakantie.
Rond de vakantie periode in 2010 was er 25% meer vraag naar een oplossing tegen snurken ten opzichte van de andere maanden in dit jaar. Toch is er ook een stijging te bemerken ten opzichte van 10 jaar geleden. In 2001 was er nog maar 10% meer vraag tijdens de zomermaanden.

Er is door de jaren heen een constante stijging in vraag gesignaleerd tijdens de zomermaanden, maar de huidige ontwikkeling is zeer opmerkelijk. De verwachting is dan ook dat in 2011 het percentage nog hoger ligt aldus de heer van Herwijnen.

Links:
http://www.snurken.org



Razende Robot Reporter