Politie Drenthe

Woensdag 6 juli 2011

Provincie Drenthe, 06-07-2011

Aanhoudingen na belediging en verzet tegen politie

MEPPEL Dinsdagavond heeft de politie twee mannen uit Meppel, 18 en 19 jaar oud, aangehouden voor belediging en poging tot zware mishandeling. De twee reden op een bromfiets over de Marten Ottenlaan. De bestuurder had zijn helm los op het hoofd en surveillerende agenten zagen dit en gingen er achter aan. Daarbij zagen ze dat de passagier de kentekenplaat bedekte. Uiteindelijk stopte de bestuurder. Toen de bestuurder een bekeuring kreeg beledigden de twee de agenten meerdere malen. Toen de agenten over wilden gaan tot aanhouding probeerden beide met hun helm de politiemannen te slaan. De agenten konden de slagen ontwijken. Een van hen werd daarop met pepperspray in zijn ogen gespoten en werd aangehouden. De ander ging er rennend vandoor. Hij werd kort daarop ook aangehouden. Beide zijn ingesloten en er zal een nader onderzoek plaatsvinden wegens poging tot zware mishandeling en belediging.

Aanhoudingen drugshandel

COEVORDEN Dinsdagavond heeft de politie bij een inval in een woning in de Van Toutenburglaan twee mannen uit Coevorden aangehouden van 36 en 43 jaar. Ze worden verdacht van de handel in drugs. Bij de politie was informatie binnengekomen dat vanuit dit pand gedeald zou worden in drugs. Voor de inval zijn twee bezoekers van het pand aangehouden die daar drugs hadden gekocht. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek. Bij de inval zijn drugs in beslag genomen. De hoeveelheid is nog niet bekend. Het onderzoek loopt.

Automobilisten onder invloed

NIEUW RODEN Dinsdagmiddag reed een 55-jarige vrouw uit Roden over de Roderweg, terwijl ze had gedronken. Bij de blaastest scoorde ze 2,61 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd.

BORGER Dinsdagnacht reed een 40-jarige man uit Gasselte met zijn auto over de Molenstraat terwijl hij had gedronken. Hij blies 0,81 promille.

Resultaten aangekondigde controle

GEMEENTE WESTERVELD Bij een snelheidscontrole met de lasergun zijn op diverse plaatsen in deze gemeente 26 snelheidsovertreders bekeurd. Twee reden meer dan 50 km/u te snel en raakten hun rijbewijs kwijt. Een 19-jarige automobilist uit Havelte reed over de Hesselterweg met 120 km/u waar 60 het maximum is. Een 40-jarige motorrijder reed met 155 km/u over de N371, waar 80 is toegestaan.

Aanhoudingen na winkeldiefstal

BEILEN Dinsdagmiddag heeft de politie een 40-jarige man en een 50-jarige vrouw, beide uit Beilen, aangehouden na een winkeldiefstal. Ze hadden samen een fles wijn gestolen en waren daarbij betrapt. Na verhoor werden ze heengezonden. De man stak buiten het bureau zijn middelvingers omhoog naar de agenten, waarna hij opnieuw werd aangehouden. Hij kreeg er een proces-verbaal voor belediging bij.

Man aangehouden na bedreiging

COEVORDEN Dinsdagmiddag heeft de politie een 26-jarige man uit Coevorden aangehouden in de Spoorhavenstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij een plaatsgenoot met de dood heeft bedreigd naar aanleiding van een conflict. Hij zou naar deze persoon onderweg zijn om hem wat aan te doen. Agenten troffen hem onderweg aan en hebben hem aangehouden. Een mes dat hij bij zich droeg is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.