Gemeente Twenterand


Regiotaxi per 1 augustus alleen voor Wmo-ers

Connexxion voert Regiotaxi uit
Per 1 augustus a.s. kunnen alleen Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking gebruik maken van een Regiotaxipas, waarmee ze tegen een gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van de Regiotaxi.

Hiermee treedt het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 23 november 2010 in werking. Parallel aan dit besluit heeft de Europese aanbesteding Regiotaxi gelopen. De uitvoering van de Regiotaxi is gegund aan Connexxion. Wethouder Koster licht het besluit toe: "Het is één van de bezuinigingsmaatregelen die we moesten nemen. We brengen de voorziening terug tot de wettelijke taak. Bovendien sluit het aan bij hoe omliggende gemeenten met de Regiotaxi omgaan."

Voor Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking geldt dat zij recht houden op een Regiotaxipas. Echter, het aantal zones wordt verminderd van 700 naar 400 op jaarbasis. Dit aantal zones is niet willekeurig gekozen, maar is gebaseerd op de Wmo-mobiliteitsnorm volgens de geldende rechtspraak. De vermindering van het aantal zones voor Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking gaat medio augustus in. Vijfenzestigplussers en minima met een Regiotaxipas zijn hierover in week 26 ingelicht. Wmo-ers met een Regiotaxipas krijgen uiterlijk medio augustus een bericht van de gemeente over de wijziging.

Het bovenstaande houdt in dat minima en vijfenzestigplussers met ingang van 1 augustus 2011 geen recht meer hebben op een Regiotaxipas. Wel kunnen zij gebruik maken van de Regiotaxi, maar dan tegen het geldende OV-tarief. Voor de tarieven zie www.regiotaxitwente.nl. Indien ze aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze ook een aanvraag indienen voor een Regiotaxipas in het kader van de Wmo.

Overgangsperiode
Parallel aan het collegebesluit heeft de Europese aanbesteding Regiotaxi gelopen. Aan Connexxion, een bekende vervoerder die jaarlijks meer dan één miljoen reizigers vervoert, is Twenterand gegund per 1 juli 2011. Mede ingegeven door deze aanbesteding en het instellen van een overgangsperiode is besloten om het besluit van 23 november 2010 in werking te laten treden per 1 augustus 2011. Via Gemeentecontact van 26 mei en 9 juni 2011 is e.e.a. bekend gemaakt.

Meer informatie
Voor meer informatie over de veranderingen binnen de Regiotaxi, kunnen mensen contact opnemen met dhr. J.W. Meijberg. Hij is op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 0546-840840 of per e-mail: j.meijberg@twenterand.nl.