Gemeente Enschede

Uitleg OV Chipkaart in stadhuis Enschede

Vanaf 30 juni wordt in het busvervoer gebruik gemaakt van de OV chipkaart, het nieuwe betaalmiddel voor het openbaar vervoer. De vertrouwde strippenkaart is komen te vervallen. De OV-chipkaart en vooral het gebruik van dit nieuwe vervoersbewijs kunnen vragen oproepen. Om daarbij te helpen organiseert ervaarhetov.nl namens de landelijke overheid een bijeenkomst om uitleg te geven. De bijeenkomst is gratis voor inwoners van Enschede. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze bijeenkomst. Aanmelden kan via de website www.ervaarhetov.nl of via telefoonnummer 14053.

De OV-chipkaart is een betaalmiddel voor het totale openbaar vervoer in Nederland en bestaat uit een plastic pasje met het formaat van een bankpas. De kaart bevat een niet-zichtbare chip en is herkenbaar aan het nationale roze logo.
De kaart is op te laden met een saldo in euro's, waarmee overal gereisd kan worden en/of met een reisproduct, zoals een abonnement met 40% korting of een trajectkaart.
Met de OV-chipkaart moet altijd in- en uitgecheckt worden. Het systeem registreert waar ingestapt wordt en waar uitgestapt wordt en bepaalt zo wat de kosten van de reis zijn.

Kom naar de bijeenkomst
De bijeenkomst wordt georganiseerd door ervaarhetov.nl Datum: 14 juli 2011
Tijdstip : 19.00 - 22.00 uur (geen vrije inloop) Plaats: Burgerzaal van het stadhuis, Langestraat 24.

Voor het bijwonen van deze uitleg is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt. Dat kan via internet op de website www.ervaarhetov.nl of via telefoonnummer 14053. Vanwege het beperkte aantal plekken die voor deze bijeenkomst beschikbaar is dient u zich vooraf aan te melden.