Gemeente Hoogeveen

Samen kijken naar doorstart kinderboerderij

6 juli 2011 - Stichting kinderboerderij De Sterrenhoeve en de gemeente Hoogeveen bekijken samen de mogelijkheden voor een doorstart van kinderboerderij De Sterrenhoeve.

De boerderij dreigt te verdwijnen omdat de samenwerking tussen de stichting en Promens Care ten einde is en er nog geen huurder is gevonden. Wethouder Klaas Smid: "Het zou erg jammer zijn als de kinderboerderij uit de wijk Krakeel verdwijnt. Daarom proberen we met verschillende partijen de kinderboerderij voor de wijk te behouden. We zijn blij dat er uit de wijk ook belangstelling is getoond voor een doorstart. Betrokken inwoners kunnen veel betekenen voor de kinderboerderij."

Sterrenhoeve houdt deur doorstart op een kier

Stichting kinderboerderij De Sterrenhoeve houdt de deur voor een doorstart nog op een kier. Om de boerderij open te houden zijn voor het bestuur twee zaken van belang. In de eerste plaats moet er een nieuw stichtingsbestuur komen, want het huidige bestuur en de stichting stoppen er 29 juli definitief mee. Verder moet er een nieuwe huurder voor de accommodatie komen. Omdat er nu gezocht wordt naar een doorstartmogelijkheid wil het stichtingsbestuur nog wel tot het eind van het jaar formeel aanblijven, om de overdracht te vergemakkelijken. De dieren blijven sowieso verzorgd worden tot de geplande sluiting. Mocht er voor die datum nog geen oplossing gevonden zijn, dan worden de dieren, mogelijk alleen voor de zomerperiode, overgebracht naar kinderboerderij De Beestenbult en andere boerderijen.