Politie Gelderland-Midden

Dierenaar aangehouden na wangedrag in ziekenhuis
Publicatiedatum: 6-7-2011 10:43:16

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de vroege ochtenduren van woensdag 6 juli een 37-jarige man uit Dieren aangehouden onder meer wegens mishandeling van agenten. De man verzette zich bij zijn arrestatie nadat hij zich zou hebben misdragen in de wachtruimte van het ziekenhuis aan de Wagnerlaan.

Beveiligers riepen even na vier uur in de ochtend de hulp in van de politie nadat ze vergeefs geprobeerd hadden de Dierenaar buiten te krijgen. De man mankeerde blijkbaar niets maar probeerde een slaapplaats te krijgen. Agenten wisten man aanvankelijk zover te krijgen dat hij naar buiten ging, maar toen hij zich niet aan de aanwijzingen hield en weer naar binnen ging werd hij vastgepakt. Vervolgens sloeg hij een van de agenten in het gezicht. De man kon na een korte schermutseling worden overmeesterd waarna hij naar het politiebureau werd gebracht.

Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden haar medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere hulpverleners met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd. (2011078776-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


---

Jongen (17) verdacht van mishandeling vader

Publicatiedatum: 6-7-2011 10:43:00

NIJKERKERVEEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli een 17-jarige jongen uit Nijkerkerveen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 46-jarige vader. Rond half een zouden vader en zoon ruzie hebben gekregen bij hun woning. Daarbij zou de vader een klap in het gezicht hebben gekregen, waarbij hij letsel opliep aan zijn mond. Daarop werd de politie gewaarschuwd die de zoon overbracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De jongen is ingesloten. (2011078753-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053