Politie Midden- en West Brabant

Veel inbraken in bergingen in Tilburgse wijk Reeshof

TILBURG, 06-07-2011 o De politie waarschuwt de bewoners in de wijk Reeshof, met name in de H, L, M, N, O en R buurt, voor een forse toename van het aantal inbraken in bergingen, tuinhuizen en garages. Vanaf begin mei zijn al enkele tientallen diefstallen gemeld.

De dieven slaan meestal 's nachts toe. Vaak bestaat de buit uit kratjes bier, gereedschap en snor- en bromfietsen. Maandagmorgen 4 juli jl. kwamen acht nieuwe aangiften binnen. Zo zijn uit een schuurtje aan de Neerijnenstraat twee snorfietsen gestolen. Verder werden de afgelopen weken onder meer inbraken in bergingen gemeld in de Munstergeleenhof, de Manderveenstraat, de Naardenstraat, de Leekstraat, de
Loosduinenstraat, de Reuverlaan en de Roodeschoolstraat.

De wijkagenten constateren dat daders in veel gevallen makkelijk kunnen toeslaan omdat de poort naar de tuin en de schuurdeuren vaak niet afgesloten zijn. In andere gevallen zijn de sloten makkelijk te forceren. Ook zijn er de afgelopen week vijf woninginbraken gemeld. In veel gevallen sloegen gelegenheidsinbrekers toe die gebruik maakten van ramen en bovenlichten die vanwege het warme weer open stonden.

De politie houdt extra toezicht in de wijk en vraagt de buurtbewoners om extra alert te zijn. Tips over de daders kunnen doorgegeven worden aan de politie van het team Tilburg-West, via het telefoonnummer 0900-8844 of via de mail opteam-west@mw-brabant.politie.nl.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-07-2011 10:48 | © Regio Midden en West Brabant |