Gemeente Rotterdam

het is zomer op rotterdam centraal!

06 juli 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Bekijk de bouwplaats vanaf grote hoogte of doe de kidstour met speurtocht

Kijkavonden en Kijkdagen
GeĂŻnteresseerden kunnen deze zomer de bouwwerkzaamheden aan de stationshal vanaf grote hoogte bekijken. Iedere laatste vrijdag van de maand is hier gelegenheid voor op de 7e verdieping van het Groot Handelsgebouw. Er gaat een groep om 21.00 uur naar boven en om 22.00 uur. De galerij biedt ruimte voor 100 personen, wees dus op tijd!

Daarnaast zijn er elke eerste zaterdag van de maand Kijkdagen bij de bouwput van Rotterdam Centraal. Tijdens een rondleiding van een uur wordt er een toelichting gegeven over de achtergronden van de bijzondere bouwtechnieken, de architectuur en de bouw van de ingrijpende bouwprojecten.

Aanmelden kan bij Punt Centraal via telefoonnummer (010) 2403800.

Speurneuzen gezocht voor kidstour!
Deze zomer nodigt Rotterdam Centraal alle kinderen en ouders van Rotterdam en omgeving uit. Er worden speciale kidstours en speurtochten georganiseerd op en langs de bouwplaats. Thema's deze zomer zijn `van koud naar warm, van klein tot groot, van laag naar hoog!' Kom onder andere kijken naar de hoogste en grootste bouwkraan van Europa en naar de zonnecellen in het gigantische nieuwe dak van Rotterdam Centraal! De speurneuzen ontvangen na afloop een aandenken.

Wanneer zijn de speurtochten en kidstours?

- Speurtocht - maandag van 13.00 - 17.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur

- Kidstour - iedere woensdag en vrijdag om 14.00 uur

Van te voren aanmelden is niet nodig; het mag wel via (010) 2403800.