Politie Zaanstreek-waterland

Aangifte via internet voor bedrijven en instellingen verbeterd

Regio Zaanstreek-Waterland, 06-07-2011 o Sinds enige tijd is aangifte doen via internet voor bedrijven en instellingen makkelijker en eenvoudiger. Vooral organisaties die regelmatig te maken krijgen met strafbare feiten, zoals winkeliers die aangifte willen doen bij diefstal of woningbouwverenigingen bij vernieling, zullen daar voordeel van ondervinden.

Via de website van de politie (www.politie.nl/aangifte) kan er een account aangemaakt worden. In deze omgeving kunnen gegevens vastgelegd worden die voorheen bij terugkerende aangiften steeds weer opnieuw moesten worden ingevoerd. Ook is het mogelijk om te volgen of de aangifte al is afgehandeld en kunnen eerdere aangiften bekeken worden. Kortom, het systeem heeft veel voordelen.

Aangifte doen

Het melden van een strafbaar feit en daarvan aangifte doen, is belangrijk. Het geeft de politie waardevolle informatie die helpt bij het opsporingsonderzoek en inzicht in criminaliteitscijfers in de regio. Ook wordt toekomstige politie-inzet mede door het aantal aangiften bepaald.