Gemeente Zijpe


Herinrichting Dorpsplein Callantsoog; een korte impressie Dorpsplein Callantsoog

Het plein in Callantsoog neemt in het dorp een centrale plaats in. Je kunt er winkelen, beperkt parkeren, zitten op een terras en vanaf het plein heeft u direct toegang tot het strand. Maar zeker tijdens de zomermaanden is het plein waar vele activiteiten plaatsvinden. Denk aan een markt, braderie, kermis, de feest-10daagse etc.etc. Om het plein meer allure te geven en de functie te optimaliseren, is een herinrichtingsplan gemaakt. HB Adviesbureau b.v. heeft dit voor ons gedaan.

Het plein heeft vele functies. Dit houdt in dat er een goede samenhang moet zijn tussen de inrichting, de route, het meubilair en het te gebruiken materiaal. Mensen willen wandelen, leveranciers moeten winkels en horecagelegenheden bevoorraden, badgasten willen snel van en naar het strand kunnen lopen. Hoe krijg je hiermee dan samenhang. Een aantal ideeën:

* de doorgaande weg meer integreren in het plein;
* strategische laad- en losplaatsen;

* ruimte creëren voor activiteiten;

* een duinachtige uitstraling;

* veilige oversteekpunten voor fietsers en voetgangers;
* autoluwe terraszone.

Kortom een plein dat er robuust, stoer maar ook gezellig en warm uitziet.

Maandag 11 juli 2011 organiseren wij een informatieavond over de herinrichting van het Dorpsplein in Callantsoog. De avond wordt gehouden om 19:30 uur in Dorpshuis Kolfweid, Jewelweg 7c in Callantsoog. Op deze avond zullen wij u over het ontwerp herinrichting Dorpsplein Callantsoog informeren en kunnen wij uw vragen beantwoorden. Wij nodigen u uit hierbij aanwezig te zijn.

De gemeenteraad wil graag uw mening over het herinrichten van het plein en het ontwerp weten. Daarom kunt u op het ontwerp reageren. Dat kan door een op naam gesteld reactieformulier in te sturen naar de gemeente Zijpe per post of per e-mail. Reacties die wij tot uiterlijk donderdag 28 juli ontvangen, zullen worden meegenomen in de procedure. Op de website kunt u de plannen vanaf woensdag 6 juli ook inzien. De positieve en negatieve reacties, zowel als de reacties met een aanvulling zullen meegewogen worden in een definitief plan. De gemeenteraad zal hierover in september een besluit nemen. Â

Meer informatie over de plannen vindt u hier.