UMC St Radboud


UMC St Radboud opent Radboud Travel Clinic
06-07-2011

Het UMC St Radboud en de Radboud Universiteit openen een nieuw Universitair Centrum Reizigersgeneeskunde: de Radboud Travel Clinic. Reizigers krijgen hier gezondheidsadvies en hulp vóór, tijdens en na hun reizen of werk in het buitenland. Het centrum biedt vooral uitkomst voor mensen met een chronische ziekte of mensen die na een reis zorg nodig hebben.

Een vakantie, studie of werkperiode in het buitenland kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Men loopt het risico op ziektes waar geen of onvoldoende weerstand tegen is. In de Radboud Travel Clinic werken bedrijfs- en reizigersartsen en kunnen reizigers terecht voor persoonlijk reisadvies, vaccinaties en bijvoorbeeld malariaprofylaxe.

Chronische ziekte en nazorg

Mensen met een chronische aandoening hebben een verhoogd risico op reisgerelateerde ziekten. Voor hen gelden vaak aangepaste of andere adviezen over vliegreizen, vaccinaties en preventie van malaria. In de Radboud Travel Clinic worden zij geadviseerd door internisten die niet alleen zijn gespecialiseerd in chronische aandoeningen, maar ook in infectieziekten en tropische geneeskunde.

Mensen die tijdens of na een reis of verblijf in het buitenland gezondheidsklachten krijgen, kunnen een tropische (infectie)ziekte hebben. Het is van belang zo snel mogelijk de juiste behandeling te krijgen. Daarom kunnen zij, na hun reis, terecht op het medisch reizigersspreekuur van de internist-infectiologen. En bij spoedklachten