Gemeente Lingewaard


Werkzaamheden riolering

In het kader van mechanische rioleringsonderhoud gaat de gemeente Lingewaard het aanwezige rioolgemaal, gelegen in de straat Klein Baal tussen de woningen nr. 9 en nr.11, in week 28 compleet renoveren.

Deze renovatie is nodig omdat het huidige rioolgemaal op is. De put is lek en gescheurd, de pompen en het aanwezige leidingwerk zijn versleten en de besturingskast voldoet niet meer aan de norm. Daarnaast treden er veel de laatste tijd veel storingen op waar u hinder kan van ondervinden.

Om veilig te kunnen werken wordt tijdelijk het fiets/voetpad tussen Klein Baal en de Notenboomstraat afgesloten. Het wijkplatform en de krant worden hierover ingelicht. Daarnaast wordt het geringe opgepompte grondwater in de aanwezige sloot langs Klein Baal geloosd. De slang wordt met een voorzieningen over de weg gelegd zodat het verkeer er ten allen tijde overheen kan rijden. De werkzaamheden vinden plaats in een afgesloten gebied rondom het gemaal.

Tijdsindeling:
Vrijdag 8 juli of zaterdag 9 juli plaatsen bemaling. Maandag 11 juli, afsluiten fiets/voetpad, gemaal vrijgraven en tijdelijk verplaatsen besturingkast.
Dinsdag 12 juli, slopen en afvoeren oude gemaal, plaatsen nieuwe gemaal.
Woensdag 13 juli, herstraten fiets/voetpad rondom gemaal, afronden werkzaamheden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer W.A.M. Reijmer, afdeling Openbare Ruimte, telefoonnummer: (026) 32 60
467.