Politie Groningen

Woensdag 6 juli 2011

Provincie Groningen, 06-07-2011

Politie pakt inbreker op heterdaad

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht op de Elzenlaan in Groningen een 30-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van inbraak. Direct na de inbraak in een supermarkt op de Eikenlaan kreeg de politie van een getuige een signalement van één van de twee daders. Korte tijd later troffen de dienders de Stadjer rijdend op een fiets aan. Tijdens de fouillering troffen zij een tang bij de verdachte aan. De verdachte werd voor nader verhoor in een cel ingesloten. Bij nader onderzoek bleek dat de schuifdeuren bij de hoofdingang van de supermarkt geforceerd waren. De 30-jarige wordt vandaag gehoord over zijn betrokkenheid bij de inbraak.

Politie zoekt getuigen autobrand

GRONINGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een autobrand, die maandagavond op de Rijksweg N46 (Noordzeeweg) heeft plaats gevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Vlak voor elf uur s avonds kregen agenten een melding dat een auto in brand zou staan zonder dat er personen in de omgeving aanwezig waren. Het volledig uitgebrande voertuig bleek te zijn gestolen in Garrelsweer. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben over de brand. Mensen die iets kunnen zeggen over het ontstaan van de brand of hoeveel personen in de auto hebben gezeten en hoe deze mensen zijn vertrokken, kunnen contact opnemen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Uiteraard mag u ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man aangehouden voor auto-inbraak

VEENDAM De politie heeft dinsdagnacht op het Skagerrak in Veendam een 36-jarige man uit Veendam aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak. Twee getuigen zagen op het Boven Westerdiep de Veendammer in de auto van hun buurman snuffelen. Bij het zien van beide getuigen zette hij het op een lopen. De getuigen hadden de verdachte voor het laatst gezien op het Skagerrak. Politieagenten troffen even later de Veendammer, liggend op zijn buik, bij een transformatorhuisje op het Skagerrak aan. Hij voldeed aan het signalement dat de getuigen hadden doorgegeven. Hierop werd de man ingerekend en in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Onbekende snorfietsster rijdt door

GRONINGEN Op dinsdagavond werd een 74-jarige inwoner van Groningen op de Wilhelminakade in Groningen op zijn fiets aangereden door een bestuurster van een snorfiets. Het slachtoffer gaf aan dat hij op zijn fiets vanaf de Regentessestraat rechtsaf wilde slaan. Hierbij werd de man door de onbekende snorfietsster aangereden, waarna hij ten val kwam. De vrouw reed echter door. De man werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de snorfietsster.

Aanrijding door gevaarlijk rijgedrag

LEEK - Op dinsdagavond vond een aanrijding plaats op de Samuel Leviestraat in Leek. Hierbij liep een 54-jarige inwoonster van Leek vermoedelijk nekletsel op. Het slachtoffer reed in haar auto naar de Lindensteinlaan. Zij zag uit tegengestelde richting een auto aan komen rijden, die een andere auto wilde inhalen. De bestuurder van deze auto, een 23-jarige man uit Leek, wist nog op tijd naar rechts uit te wijken, zodat een frontale botsing werd voorkomen. Wel kwamen beide autos met elkaar in aanrijding. Het slachtoffer klaagde over pijn in haar nek en zij werd naar een huisartsenpost gebracht. Beide beschadigde autos werden afgesleept. Tegen de 23-jarige bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag.

Politie houdt geweldpleger aan

GRONINGEN Een 23-jarige inwoner van Groningen is dinsdagnacht in de Oosterstraat in Groningen aangehouden voor mishandeling. Onder de ogen van twee agenten deelde de agressieve man een klap uit aan een voorbijganger. Hij rende vervolgens weg. De agenten wisten de verdachte klem te rijden, maar wist hij in eerste instantie te ontkomen. De dienders wisten uiteindelijk de Stadjer rennend in te halen en in te rekenen. De vechtersbaas werd ingesloten in een cel. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak bij bedrijf

EEMSHAVEN In de nacht van maandag op dinsdag is er bij een bedrijf in de Eemshaven ingebroken. Onbekenden konden aan de Robbenplaatweg in de Eemshaven op het terrein komen door een gat in het hek te knippen. Van het bedrijfsterrein werd een aanhanger en een aggregaat gestolen. De schade wordt geschat op enkele duizenden euros. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Alcomobilist aangehouden

KROPSWOLDE De politie heeft dinsdagnacht op de Meerweg in Kropswolde een 49-jarige man uit Kropswolde aangehouden voor rijden onder invloed. Na een blaastest op straat bleek dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,35 promille (595 ugl) in zijn bloed had. Hierop werd het rijbewijs van de Kropswolder ingenomen. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 5 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Lauwerzijl, Provincialeweg N388:aantal geregistreerde voertuigen: 352, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: km/uur, maximum toegestane snelheid: km/uur.


- Veendam, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 2696, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Noordbroek, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1908, aantal overtredingen: 181, hoogst gemeten snelheid: 172 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Garmerwolde, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1315, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Ter Apel, Provincialeweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1234, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Siddeburen, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1179, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 147 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.