Gemeente Wieringen

Wat vindt u? Ontwerp-structuurvisie Toekomst Afsluitdijk en plan-MER ter inzage Rijkswaterstaat logo

Van 5 juli tot en met 15 augustus 2011 liggen de ontwerp structuurvisie Toekomst Afsluitdijk en het milieueffectrapport voor plannen (plan-MER) ter inzage. Als u wilt, kunt u hierop uw zienswijze geven. Dit kan op drie verschillende manieren.

Waarom een ontwerp-structuurvisie en MER? De ontwerp-structuurvisie beschrijft de voorkeursbeslissing van het kabinet voor de toekomstige ontwikkeling van de Afsluitdijk. De structuurvisie geeft aan hoe de waterkerende functie van de dijk op orde wordt gebracht. Daarnaast schept de visie de ruimtelijke voorwaarden voor deze veiligheidsmaatregelen en voor de ontwikkeling van een duurzame, innovatieve en ruimtelijk aantrekkelijke regio. Volgens de Wet milieubeheer moeten de gevolgen voor natuur en milieu worden onderzocht. Daarom is het nodig om voor de structuurvisie een milieueffectrapport op te stellen. Onderdeel van dit milieueffectrapport is een passende beoordeling, die de mogelijke effecten op de natuur (Natura 2000 gebieden Waddenzee en IJsselmeer) toetst.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de ontwerp-structuurvisie tot stand gebracht na intensief overleg met de regionale overheden, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en omwonenden. Â

Wat willen we graag van u weten? In uw zienswijze kunt u ingaan op alle aspecten van de ontwerp-structuurvisie Toekomst Afsluitdijk en het plan-MER. Wij stellen het op prijs wanneer u uw zienswijze toelicht met argumenten en aangeeft op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Zo kunt u, bij voorkeur via ons digitale zienswijzeformulier, ingaan op de volgende vragen:
- Vindt u de voorkeursbeslissing zoals in de structuurvisie beschreven duidelijk verwoord, zo nee, waarvoor is meer toelichting/informatie nodig?
- Zijn de gevolgen van de voorkeursbeslissing voor milieu, omgeving en bestaande belangen voldoende mee genomen?
- Zijn er naar uw mening bestaande belangen over het hoofd gezien, zo ja welke, en hoe kan daarmee rekening worden gehouden?
- Hebt u tips voor het vervolg: de verdere uitwerking van de voorkeur? Â

Waar vindt u meer informatie? U vindt de ontwerp-structuurvisie en het plan-MER op www.centrumpp.nl en www.rijkswaterstaat.nl/toekomstafsluitdijk. Daar kunt u ook lezen op welke plekken in het land (provinciehuis, stadhuis en ministerie) u de papieren versies van de plannen kunt inkijken. Uitgebreide informatie over de zienswijzeprocedure vindt u op www.centrumpp.nl onder âactuele zienswijzeproceduresâ. Hier vindt u de ontwerp-structuurvisie, het plan-MER, vragen en antwoorden en een samenvatting.

Â

Hoe kunt u reageren? Zienswijzen kunt u op drie manieren geven tot 15 augustus. ⢠Digitaal via www.centrumpp.nl. ⢠Schriftelijk via Centrum Publieksparticipatie, Ontwerp-structuurvisie en plan-MER Toekomst Afsluitdijk, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. ⢠Mondeling via telefoonnummer 070 456 9603 en vóór 8 augustus. Een notulist belt u terug voor het noteren van uw reactie.

Â

Zienswijzenprocedure Afsluitdijk

http://www.centrumpp.nl/projecten/alle_procedures/toekomstafsluitdijk.a spx

Â

Wat gebeurt er daarna? Het Centrum Publieksparticipatie bundelt alle zienswijzen. Vanaf medio oktober 2011 kunt u deze bundeling downloaden via www.centrumpp.nl. Op basis van de zienswijzen en overige adviezen, stelt de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de definitieve structuurvisie Toekomst Afsluitdijk vast aan het eind van dit jaar. Een beantwoordingsnota geeft aan hoe de zienswijzen op de ontwerp-structuurvisie Toekomst Afsluitdijk en het plan-MER zijn meegewogen. Hebt u een zienswijze gegeven, dan laat het CPP u weten wanneer de gebundelde zienswijzen worden gepubliceerd. Ook van de vervolgprocedure wordt u op de hoogte gesteld. Tegen de structuurvisie Toekomst Afsluitdijk is geen beroep mogelijkheid. Â

Â