Gemeente Eersel


Persbericht: aanvraag voor uitzetten strippenkaart in november 2011

Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant en het Dagelijks Bestuur van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven stellen de Minister van Infrastructuur en Milieu voor om de strippenkaart in de hele provincie Noord-Brabant in november af te schaffen.

Onderdeel van de aanvraag is de invoering van het Brabantse Tarievenhuis voor het openbaar busvervoer. Gemiddeld gaat de reiziger hierdoor iets minder betalen voor het openbaar vervoer. Reizen met de OV-chipkaart wordt uitgebreid met de volgende kortingsmogelijkheden vanaf de tweede helft van juli:

* Reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart kunnen een dalkortingsproduct op hun OV-chipkaart laden. Hiermee reizen zij op werkdagen vanaf 9.00 uur met 40% korting. Het dalkortingsproduct kost EUR 10 per jaar en is al voordelig als u meer dan 10 keer per jaar over een afstand van 15 kilometer of meer met de bus reist in de daluren. Het dalkortingsproduct is geldig in de hele provincie Noord-Brabant, inclusief de regio Zuidoost-Brabant.
* Jeugdige reizigers van 12 t/m 18 jaar kunnen een maandabonnement van EUR 75 op hun persoonlijke OV-chipkaart laden. Hiermee kunnen zij onbeperkt reizen met de bus door de hele provincie Noord-Brabant, inclusief de regio Zuidoost-Brabant. Dit maandabonnement is voordelig voor scholieren die dagelijks een langere afstand (meer dan 25 kilometer) naar school afleggen.

De dalkorting zorgt ervoor dat reizigers goedkoop in de daluren kunnen reizen. Met de dalkorting reist men al voor 7,6 cent per kilometer. Het spitstarief is dan 12,6 cent.

Vanaf de tweede helft van juli zijn de producten beschikbaar bij de verkoopautomaten die te vinden zijn in de gehele regio. Deze punten zijn te vinden op www.ov-chipkaart.nl/adresvinder.

Na de zomervakantie starten de provincie en het SRE een informatiecampagne over de regionale kortingsproducten.

Naar verwachting besluit de minister na de zomer of de strippenkaart in Brabant afgeschaft mag worden. Zodra de datum definitief is, wordt deze bekendgemaakt

De strippenkaart, het sterabonnement en het Dalurendagkaartje blijven voorlopig nog verkrijgbaar en geldig.

Persoonlijke OV-Chipkaart in Zuidoost-Brabant voor EUR 2,50

Inwoners van Zuidoost-Brabant kunnen nog een persoonlijke OV-chipkaart kopen voor
EUR 2,50 i.p.v. EUR 7,50. Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en Hermes willen daarmee het gebruik van de OV-chipkaart stimuleren. De goedkope persoonlijke OV-chipkaart kan besteld worden via www.hermes.nl.

Voor meer informatie voor de tarieven in Zuidoost-Brabant, kijk op www.hermes.nl.

Voor meer informatie over de tarieven in de provincie Noord-Brabant, kijk op www.brabant.nl/ovchipkaart.