Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 21 juni jl.

In de vergadering van 21 juni 2011 zijn o.a. de volgende onderwerpen aan de orde geweest.

Jaarverslag en jaarrekening CKVU 2010
De jaarrekening en het jaarverslag van het âCentrum voor Kunstzinnige Vorming Udenâ (CKVU) is door het college voor kennisgeving aangenomen. Het subsidiebedrag 2010 is definitief vastgesteld voor een bedrag van ⬠61.394,--.

Wijziging Beleidsnotitie âHandhaving in gebruik genomen gemeentegronden binnen de bebouwde komâ
De gemeente Boekel heeft de beleidsnotitie âHandhaving in gebruik genomen gemeentegronden binnen de bebouwde komâ op enkele punten aangepast. Zo worden gebruiksovereenkomsten voor gronden die in gebruik zijn als voortuin aangegaan voor een periode van 10 jaar, in plaats van 5 jaar. Ook zijn er toetsingscriteria vastgesteld om te kunnen beoordelen of er een gebruiksovereenkomst kan worden aangegaan. Voor de verkoop waren reeds toetsingscriteria vastgesteld, maar voor gebruiksovereenkomst ontbraken deze tot op heden nog.

Â

Â
Principeverzoek eerste bedrijfswoning Volkelseweg 24-A Het college heeft besloten om niet mee te werken aan een bedrijfswoning bij een kippenbedrijf aan de Volkelseweg te Boekel aangezien de locatie niet als duurzaam kan worden beschouwd. Het bedrijfsonderdeel ligt in een gevoelig gebied met veel milieugevoelige activiteiten in de omgeving een heeft ter plaatse maar beperkte toekomstperspectieven.

Â
Verplaatsing brandstofverkooppunt van Telefoonstraat naar Statenweg te Venhorst
Aan de Telefoonstraat te Venhorst is een tankstation met LPG gevestigd. Deze locatie kent diverse nadelen. Het plan is gerezen om dit te verplaatsen naar de hoek Statenweg/Grote Baan. Burgemeester en wethouders willen in beginsel hieraan medewerking verlenen en de benodigde procedures opstarten.

Â
Afvalwaterakkoord RWZI Dinther
De gemeenten die afvalwater en overtollig hemelwater afvoeren naar de rioolwaterzuivering in Dinther hebben gezamenlijk een studie uitgevoerd naar optimalisatiemogelijkheden in het afvalwatersysteem. De resultaten hiervan zijn vastgelegd in een afvalwaterakkoord. De kernen Boekel en Venhorst zijn aangesloten op het RWZI Dinther. Het college heeft besloten in te stemmen met het afvalwaterakkoord.