Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 6 juli

Noord-Holland Noord, 06-07-2011 o 12:00 uur

Aanhoudingen na vernielingen

Alkmaar, woensdag 6 juli

De politie hield woensdag om 05.30 uur twee mannen uit Alkmaar en Heerhugowaard aan op de Gedempte Nieuwesloot wegens het plegen van vernielingen. De politie kreeg een melding dat de twee mannen een spoor van vernielingen trokken door de binnenstad van Alkmaar. Zij gooiden onder andere met stoelen op het Waagplein en smeten een fiets tegen een auto op de Gedempte Nieuwesloot. De auto raakte hierbij beschadigd. Op basis van hun signalement konden de 23-jarige man uit Alkmaar en de 29-jarige man uit Heerhugowaard worden aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Rijbewijzen ingevorderd

Den Helder, dinsdag 5 juli

Een 64-jarige man uit Den Helder raakte zijn rijbewijs kwijt nadat hij bij een alcoholcontrole 840 Ug/l blies. De man reed op zijn bromfiets op de Ceramstraat toen hij omstreeks 19.15 uur werd gecontroleerd.

Den Helder, woensdag 6 juli

Op de Vinkenstraat hield de politie om 1.45 uur een 54-jarige automobilist uit Den Helder aan wegens rijden onder invloed. Bij een alcoholcontrole blies de man 675 Ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

De Koog, woensdag 6 juli

Op Texel werd het rijbewijs van een 21-jarige man uit Dokkum ingevorderd, nadat hij bij een alcoholcontrole 475 Ug/l blies. De man viel op omdat hij op de Ruijslaan in De Koog tegen het verkeer in reed. Daarvoor werd proces-verbaal opgemaakt. Omdat hij beginnend bestuurder is en eerder werd aangehouden wegens het rijden onder invloed op een bromfiets, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heling

Alkmaar, dinsdag 5 juli

Omstreeks 21.00 uur hield de politie een 27-jarige Alkmaarder aan op verdenking van heling van een fiets. De politie zag de man fietsen op de Kanaalkade, waarbij het opviel dat het beugelslot loshing en dat het originele beugelslot doorgezaagd leek. Bij controle van de fiets en de diefstal preventie code chip (DPC-code) bleek dat de fiets als gestolen geregistreerd staat. De fiets was op 3 juni in Alkmaar gestolen. De Alkmaarder beweerde de fiets ongeveer een maand geleden voor 250 euro via Marktplaats te hebben gekocht. De man is aangehouden wegens heling.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat een te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Heiloo, dinsdag 5 juli

Bij een snelheidscontrole op dinsdag 5 juli tussen 13.15 uur en 16.45 uur op de Vennewatersweg in Heiloo reden 166 automobilisten te hard. Op de Vennewatersweg is 50 km per uur toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km per uur.

Heerhugowaard, dinsdag 5 juli

In Heerhugowaard werd op de Rustenburgerweg tijdens een snelheidscontrole tussen 15.00 uur en 16.30 uur 65 keer te hard gereden. De maximum toegestane snelheid op de Rustenburgerweg is 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 76 km per uur.