Nederlands Jeugdinstituut

CJG Academie inventariseert bij-en nascholing op intercultureel vakmanschap

6 juli 2011

De CJG Academie is bezig met een inventarisatie van het aanbod bij- en nascholing voor CJG-professionals op het gebied van intercultureel vakmanschap. In mei 2010 is een eerste inventarisatie gedaan. De vraag is nu of er op dit gebied nieuw aanbod is bijgekomen. Tevens inventariseert de CJG Academie de behoeften in het veld omtrent het bij- en nascholingsaanbod. Beleidsmakers, beroepskrachten, coördinatoren en managers die binnen een centrum voor jeugd en gezin (CJG) werken, roepen wij op om te reageren.

Oproep

De CJG Academie is benieuwd naar de behoefte van CJG-professionals en het aanbod van bij- en nascholing op intercultureel vakmanschap. Neem hiervoor uiterlijk 10 juli 2011 contact op met Fleur Renirie, telefoonnummer 030 230 6635 of per e-mail .

CJG Academie

De CJG Academie is een samenwerkingsverband tussen de RINO Groep, de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH), CMO-net en het Nederlands Jeugdinstituut. De CJG Academie richt zich op deskundigheidsbevordering en professionalisering van beroepskrachten werkzaam in en voor de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG). In een CJG werken verschillende instellingen multidisciplinair samen. Beroepskrachten, coördinatoren, managers en beleidsmakers hebben behoefte aan ondersteuning bij het opzetten en voortzetten van het CJG. Daarom biedt de CJG Academie deskundigheidsbevordering van vakinhoudelijke aard en scholing op maat, gericht op specifieke CJG competenties. Dat doet ze in de vorm van kwalitatief goede opleidingen, trainingen, intervisie en andere vormen van deskundigheidsbevordering. De vragen van professionals en klanten van CJG's zijn het uitgangspunt. Hieruit vloeit ook de vraag naar bij- en nascholing op het gebied van intercultureel vakmanschap.

Intercultureel vakmanschap

De CJG Academie inventariseert in opdracht van ZonMw het aanbod van bij- en nascholing op het gebied van intercultureel vakmanschap. De inventarisatie is een onderdeel van het ZonMw-programma `Diversiteit in het Jeugdbeleid'. Het doel van dit programma is om intercultureel vakmanschap van professionals in de jeugdsector actief te versterken.