Gemeente Sluis

Sluis

Parkeren in Sluis

Binnenkort verspreidt de gemeente een nieuwe parkeerfolder onder parkeerders in de kern Sluis.

Aanleiding voor deze folder is het nieuwe `parkeerregime' en een wijziging van de parkeertarieven. Daarnaast bevat de folder handige informatie en tips voor wie de kern Sluis met de auto bezoekt. De medewerkers van de `Sluis Help Service' zullen regelmatig deze nieuwe folder achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's stoppen. Hieronder zetten we alvast de belangrijkste informatie voor u op een rij.

Nieuwe betaalwijze parkeerterreinen

In de week van maandag 4 juli wordt op de drie grote gemeentelijke parkeerterreinen gewerkt aan de plaatsing van nieuwe slagboominstallaties. Naar verwachting zijn de werkzaamheden vrijdag 8 juli gereed. Vanaf dat moment geldt er op de drie gemeentelijke parkeerterreinen een nieuwe betaalwijze. U neemt een ticket als u het terrein op rijdt en u betaalt bij de betaalautomaat als u het parkeerterrein verlaat (in plaats van vooraf te betalen). Het tarief is gedifferentieerd. Dat betekent dat u de tijd betaalt die u daadwerkelijk heeft geparkeerd op deze terreinen. Voor deze terreinen geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week betaald parkeren.

Gemeentelijke tarieven

Sluis kent een zogenaamd progressief parkeersysteem. Dat wil zeggen: hoe verder van het centrum, hoe lager het tarief. Vanaf 1 juli 2011 zijn de nieuwe parkeertarieven van kracht, behalve voor de drie grote gemeentelijke parkeerterreinen. Daar gaan de nieuwe tarieven in vanaf het moment dat de nieuwe slagboominstallaties zijn geplaatst.

Tarievenoverzicht kern Sluis

Parkeerterrein
P1

EUR 1,20 per uur/maximum EUR 3,50 per dag

(0,20 ct. per 10 minuten)

VVV parking St. Annastraat

Parkeerterrein P2/P3

Maria- en Havenpolder en Nieuwstraat (Toversluis)

EUR 1,- per uur/maximum EUR 3,- per dag

(0,20 ct. per 12 minuten)

Ticketautomaten centrum

EUR 1,50 per uur

(0,30 ct. per 12 minuten)

Ticketautomaten Zuiddijkstraat en Dinsdagstraat in centrum

EUR 1,- per uur

(0,20 ct. per 12 minuten)

Ticketautomaten

In het centrum van de kern Sluis komt u in het gebied van betaald parkeren ticketautomaten en straatparkeermeters tegen. Vanzelfsprekend mag u alleen parkeren in de duidelijk gemarkeerde parkeervakken. Van tevoren moet u inschatten hoelang u gebruik denkt te maken van de parkeerplaats. Op de parkeerautomaten staat aangegeven hoe lang u kunt parkeren: onbeperkt of met een beperkte parkeertijd van twee uur.

Gepast geld

Let goed op dat u met gepast geld betaalt. De parkeerautomaten (ook die op de drie gemeentelijke parkeerterreinen) wisselen niet en geven geen geld terug als er te veel wordt ingeworpen.

Parkeerplaatsen gehandicapten

In de kern Sluis is een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor gehandicapten. Bent u in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart en maakt u gebruik van deze parkeerplaatsen? Plaats dan uw kaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Voor gehandicapten geldt het normale parkeertarief, ook als de auto op een gehandicaptenparkeerplaats staat en u in het bezit bent van een geldige gehandicaptenparkeerkaart. U bent dus niet vrijgesteld van het betaald parkeren.

Vragen

Heeft u vragen over het parkeren in de kern Sluis? Neemt u dan contact op met het parkeerbureau, tel. 0117 - 457 000, of kijk op www.gemeentesluis.nl.