Gemeente Lelystad

Eind deze week besluit over glasvezelverbinding

Woensdag 6 juli 2011

De initiatiefnemers van Lelystad wil Glasvezel

Eind deze week neemt Reggefiber een definitief besluit over de aanleg van een supersnelle glasvezelverbinding in Landstrekenwijk. Na de laatste inschrijfdag van afgelopen zaterdag werd het benodigde inschrijfpercentage van 30 procent net niet aangetikt. Eind deze week neemt Reggefiber een formeel investeringsbesluit.

Criteria

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is een kostbare zaak. Daarom zijn er criteria waaraan moet worden voldaan, voordat er daadwerkelijk gegraven kan worden. Zo moet 30 procent van de huishoudens binnen een vooraf vastgesteld gebied "ja" zeggen door een contract af te sluiten bij een van de glasvezelproviders. Het bewonersinitiatief lelystadwilglasvezel.nl heeft samen met de wijkraad vanaf december 2010 met veel inspanningen bewoners enthousiast gemaakt voor de uitrol van glasvezel. Afgelopen zaterdag was de laatste mogelijkheid voor inwoners om zich in te schrijven voor een glasvezelabonnement. Eind deze week besluit Reggefiber formeel of de schop daadwerkelijk de grond in gaat.

Pilotproject

Oorspronkelijk zou in 2010 gestart worden met de aanleg van glasvezel in Landstrekenwijk. Vanwege de financiële crisis is dit uitgesteld. De aanleg van het supersnelle glasvezelnetwerk in de Landstrekenwijk is een van de drie pilotprojecten waarmee Reggefiber wil starten. Concreet betekent dit dat in alle straten in Landstrekenwijk graafwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd om de aanleg van het supersnelle glasvezelnet te realiseren. In totaal zal voor dit project circa 19 kilometer kabel de grond in gaan. Hopelijk volgen nog meer wijken. Ja