Politie Midden- en West Brabant

Gevluchte automobilist (32) gearresteerd op terras in Tilburgse binnenstad

Tilburg , 06-07-2011 o Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is dinsdagavond rond 20.00 uur op de Stationsstraat aangehouden, nadat hij eerder gisteravond zich onttrokken had aan een politiecontrole. Hij reed daarbij bijna een politieman op de fiets aan. Agenten troffen hem aan op een terras. Na zijn arrestatie pleegde hij verzet en bedreigde hij een agent.

Agenten wilden hem op de Bredaseweg een bekeuring geven omdat zij gezien hadden dat hij niet handsfree in zijn auto belde. Tijdens het gesprek, trapte hij plotseling het gaspedaal in en ging er vandoor. Hij negeerde daarbij een rood verkeerlicht. Hij reed op de Diepenstraat tegen de richting in en reed bijna een agent op een fiets aan. Deze diender kon door snel naar links te sturen een aanrijding voorkomen.

Na een zoekactie werd de auto onbeheerd op de Stationsstraat
aangetroffen. De politiemensen zagen de verdachte op een terras zitten. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Daarbij bedreigde hij een van de agenten en probeerde een kopstoot te geven. Hij is in verzekering gesteld. Zijn auto is in beslag genomen. Hij wordt verdacht van poging doodslag c.q. poging zware mishandeling, bedreiging, verzet, negeren stopteken, door rood rijden, zonder gordel rijden en niet handsfree bellen. De auto is in beslag genomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-07-2011 12:55 | © Regio Midden en West Brabant |