Rochdale


06 juli 2011
Brandvrije papierbakken succes in Banne-Zuid

Wijkbeheerder Peter Walter van Woningstichting Rochdale lijkt tevreden en opgelucht met de oplossing die naast hem te zien is op de foto; een brandvrije papierbak.

Als proef hebben twee van dit soort brandvrije papierbakken een plek gekregen in de Dekschuitstraat. De reden hiervoor was dat er dagelijks kranten en reclamedrukwerk onder de huidige brievenbussen werd neergegooid door bewoners, wat veel overlast gaf. Peter Walter: "We bleven maar posters ophangen om mensen te vragen hun papier niet zomaar te dumpen in de centrale hal. Nadat er ook een brandje was gesticht was de maat vol. We moesten zoeken naar een andere oplossing."

De bakken zijn afgesloten en lijken nog het meest op een grote brievenbus. De bakken worden vervolgens één keer per week geleegd door Walter. In de hal is sindsdien geen papiertje meer gevonden. Omdat ze zo succesvol zijn in de Dekschuitstraat ,zijn de bakken onlangs ook in de Tjalkstraat, de Lichterstraat en de Bannebuikslootlaan geplaatst. Het levert een schoon aangezicht op van de entree en hal en op deze manier wordt brandstichting en vervuiling voorkomen.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, M 06 - 212 58 004 of mail ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Joram Bronwasser, communicatieadviseur. M 06 519 38 337 of mail
jbronwasser@rochdale.nl.