Gemeente Tilburg

Persbericht
6 juli 2011

Autodelen werkt in Tilburg

7 nieuwe deelauto's in gebruik

De laatste jaren is het aantal gebruikers van een deelauto in Tilburg fors toegenomen. Op dit moment delen 125 huishoudens negen deelauto's. Deze auto's staan op speciaal daarvoor ingerichte parkeerplaatsen. Door de grote belangstelling heeft de gemeente zeven extra deelauto-parkeerplaatsen laten aanleggen. Vanaf woensdag 6 juli kunnen de nieuwe deelauto's gebruikt worden. De extra parkeerplaatsen bevinden zich aan de Bisschop Bekkerslaan, Korvelplein, Gerard de Bondtstraat, Station West, Wilgenstraat, Koningsplein en Hogeschoollaan. Deelauto-aanbieder Greenwheels is verantwoordelijk voor vijftien parkeerplaatsen. Op de parkeerplaats aan de Hogeschoollaan is StudentCar actief. In Tilburg en omstreken maken namelijk ook 25 studenten gebruik van een deelauto.

Extra deelauto's

Met de extra deelauto's komt deze goedkope en milieuvriendelijke vorm van vervoer in meer woonwijken beschikbaar. Wethouder Lauwerier vindt dit een uitstekende ontwikkeling. "Onze stad is goed voorzien van openbaar vervoer. Maar mensen willen ook van een auto gebruik maken. Autodate is een heel handige oplossing voor iemand die geen auto bezit. Wij ondersteunen het concept al vanaf 2001 en er worden regelmatig nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. We hopen daarmee te bereiken dat deelauto's normaal worden in het straatbeeld van Tilburg." Zie kaartje achterzijde voor alle zestien locaties of kijk op www.tilburg.nl/autodelen (zie onderstaande link) voor meer informatie.

Hoe werkt autodelen?

Autodelen is een bewuste vorm van autogebruik die een uitkomst biedt voor mensen die slechts af en toe een auto nodig hebben. In de toekomst wordt autodelen waarschijnlijk nog populairder. Omdat een auto duur is en toch vaak stil staat, is 't voor veel mensen een slimme oplossing. De auto wordt door verschillende mensen gedeeld en zij betalen alleen op het moment dat ze de auto gebruiken. Aanmelden voor gedeeld autogebruik kan via www.greenwheels.nl of www.studentcar.nl. (zie onderstaande linken.

Bij gedeeld autogebruik wordt een abonnement afgesloten bij een aanbieder. De auto staat op een vaste parkeerplaats, waar het voertuig opgehaald en weer teruggebracht kan worden. De gebruiker opent de auto met een chipcard en tankt onderweg met een tankpas bij alle benzinestations in Nederland op rekening van de aanbieder. Het gebruikte aantal uren en kilometers wordt geregistreerd. Maandelijks krijgt de abonnementhouder een overzicht van het aantal autoritten en het verschuldigde bedrag.

Links


* www.tilburg/autodelen

* www.greenwheels.nl

* www.studentcar.nl

---