Uitgeverij Bert Bakker

Drie titels Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker op longlist voor Libris Geschiedenis Prijs 2011

Auke van der Woud - Koninkrijk vol sloppen Emiel Lamberts - Het gevecht met Leviathan Wim van den Doel - Zo ver de wereld strekt De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2011 is bekend. Drie van de tien titels zijn uitgegeven bij Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, het Nationaal Historisch Museum, NTR/VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro.

De genomineerden zijn:

Wim van den Doel - Zo ver de wereld strekt (klik hier voor meer informatie);

Emiel Lamberts - Het gevecht met Leviatham (klik hier voor meer informatie);

Auke van der Woud - Koninkrijk vol sloppen (klik hier voor meer informatie).

De jury van 2011 wordt gevormd door Carla Boos, eindredacteur NTR-televisie; Marjan Schwegman, directeur van het NIOD instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies en hoogleraar politiek en cultuur aan de Universiteit Utrecht; Frans Smits, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Martin Sommer, redacteur van de Volkskranten Henk te Velde, hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Juryvoorzitter is dit jaar Agnes Jongerius, historica en voorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV).

Begin september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd, en buigt de jury zich over de uitverkiezing van de winnaar. Op 22 oktober 2011 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2011 uitgereikt door juryvoorzitter Agnes Jongerius tijdens de Nacht van de Geschiedenis in de Amsterdamse Stadsschouwburg.