Circuit Park Zandvoort


---

Wielerevenement van 23 & 24 juli verplaatst naar 2012

Het wielerevenement 24 Hours Cycling @ Zandvoort, geprogrammeerd in het weekend van 23 en 24 juli, is om organisatorische redenen verplaatst naar 2012. Hoewel de organisatie van het fietsevenement het betreurenswaardig vindt dat het evenement in 2011 helaas geen doorgang kan vinden, wordt met veel enthousiasme vooruitgeblikt naar de editie van 2012.

De 24 Hours Cycling @ Zandvoort werd aan het begin van dit raceseizoen aangekondigd als nieuw evenement op Circuit Park Zandvoort. Hoewel Circuit Park Zandvoort bekend staat als dé autorensportlocatie van Nederland, heeft de Zandvoortse racepiste de afgelopen maanden de nodige naamsbekendheid vergaard bij de diverse wielerverenigingen. "Het evenement is dan ook niet uitgesteld vanwege een gebrek aan belangstelling", aldus Edwin Sibbel, directielid van Circuit Park Zandvoort, "Er was buitengewoon veel interesse in het evenement, wat ons dan ook positief stemt voor een eerste editie in 2012. Het uitstellen van het evenement voor dit jaar, betekent dan ook absoluut geen afstel!"

Over de verplaatsing van het evenement naar 2012, vertelt Sibbel verder: "Als organisatie hebben wij, samen met onze partners, een groots tweewieler-evenement voor ogen, waarbij elke liefhebber van fietsen een fantastisch weekend kan beleven op Circuit Park Zandvoort. Door een relatief korte voorbereidingstijd voor de editie van 2011, is gebleken dat het evenement nog spectaculairder en mooier kan zijn, wanneer wij dit in 2012 organiseren. Zo zijn er naast een competitie voor amateur-renners, ook voor volgend jaar recreatieve fietstochten voor het hele gezin gepland en zal er ook gedacht worden aan de grote groep enthousiaste mountainbikers. Vanzelfsprekend worden ook elektrische fietsen en ligfietsen in het programma voor volgend jaar opgenomen"

Een exacte datum voor de editie van 2012 is nog niet bekend. Wel streeft de organisatie naar een periode in het jaar, waarbij de weersomstandigheden voor wielrenners het meest aantrekkelijk is. "Vanwege de grote interesse vanuit de wielersport, hopen wij al aan het einde van dit seizoen de datum voor volgend jaar bekend te kunnen maken", besluit Sibbel. Meer informatie over de nieuwe datum zal worden bekend gemaakt op de website van Circuit Park Zandvoort