Gemeente Overbetuwe

Park Lingezegen en de Stichting Boerderij Lingezegen ondertekenden op 5 juli een gezamenlijke intentieovereenkomst

De gemeente Overbetuwe, het openbaar lichaam Park Lingezegen en de Stichting Boerderij Lingezegen ondertekenden op 5 juli een gezamenlijke intentieovereenkomst

park lingezegen logo boerderij lingezegen logo overbetuwe

In deze overeenkomst spreken deze drie partijen uit dat zij een haalbaarheidsonderzoek gaan uitvoeren naar de mogelijkheden om een Centrum voor Natuur en Zorg te ontwikkelen op de gronden van een bestaande boerderij in Park Lingezegen.

Met de ondertekening van de intentieovereenkomst op 5 juli 2011 komt een mogelijke accommodatie voor Boerderij Lingezegen in Park Lingezegen een stap dichterbij. Met de optie op een locatie in De Park 10 kan een gericht haalbaarheidsonderzoek worden uitgevoerd naar de mogelijkheden om de activiteiten van Boerderij Lingezegen op de beoogde plek verder te ontwikkelen.

De organisatie van Park Lingezegen en de gemeente laten met de ondertekening van de intentieovereenkomst zien dat zij het initiatief van Boerderij Lingezegen ondersteunen en hun medewerking verlenen aan dit haalbaarheidsonderzoek. Op de foto ondertekenen Mevrouw Anneke Manche en de heer Jan de Wit van Stichting Boerderij Lingezegen, de heer Jan Willem Kamerman namens Park Lingezegen en burgemeester mevrouw Tuijnman van Overbetuwe de overeenkomst.

Stichting Boerderij Lingezegen werkt sinds 2007 met een aantal zeer actieve en deskundige vrijwilligers aan de oprichting van een Centrum voor Natuur en Zorg.

Op Boerderij Lingezegen zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Op één erf wil zij bij elkaar brengen:

1. natuur- en milieu educatie;

2. een natuurspeelplaats;

3. maatschappelijke zorg;

4. buitenschoolse opvang;

5. een kinderboerderij;

6. horeca/een pleisterplaats.

Er is in de laatste jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze zes pijlers. Een aantal activiteiten vindt ook al plaats. Met deze intentieovereenkomst is een belangrijke stap gezet richting de realisatie van Boerderij Lingezegen.