Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

35 kinderen keuren de eerste boezemkade goed

Publicatiedatum : 6 juli 2011

Dijkinspectie door de kinderen van

Dinsdag 5 juli hebben de groepen 1 tot en met 5 van basisschool De Dubbele Punt in Aartswoud de Weelkade geïnspecteerd. Gewapend met een Droppie Water logboekje hebben ze als echte dijkwachters gekeken of de dijk ze wel voldoende beschermd.

Met het logboekje in de hand hebben ze gemeten of de dijk wel breed genoeg is, wel hoog genoeg is en van welk materiaal de dijk is gemaakt. De dijkversterking is gecombineerd met het creëren van waterberging en er is samengewerkt met landschap Noord-Holland. De kinderen keken dan ook naar welke planten en dieren er op en rond de boezemkade en het gebied voorkomen. Onder begeleiding van programmamanager Cees de Boer is streng gekeken of ons hoogheemraadschap het werk wel goed heeft uitgevoerd. Gelukkig kwamen alle 35 kinderen tot de conclusie dat ze rustig kunnen gaan slapen, want de Weelkade ziet er goed uit.

Samen met projectleider Marco Visser onthulden de kinderen een informatiepaneel. Hier kunnen passanten en recreanten lezen en zien welke flora en fauna er in het gebied voorkomt.

De Weelkade is de eerste 1,2 kilometer boezemkade die is versterkt. Het hele (omvangrijke) programma verbetering boezemkades (VBK) bestaat uit 65 kilometer.

Weelkade

Weelkade

Weelkade