Gemeente Almere



1 miljoenste bezoeker de nieuwe bibliotheek

06-07-2011

jpg Vandaag om 12.07 verwelkomde de bibliotheek bovenaan de roltrap haar 1 miljoenste bezoeker sinds de opening van de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein. Wethouder Steunenberg was aanwezig om deze zeer verraste 1 miljoenste bezoeker in het zonnetje te zetten: mevrouw Caroline Holleman. Zij kreeg een gratis lidmaatschap van 1 miljoen minuten (één jaar en tien maanden), een taart, een bos bloemen, twee vrijkaartjes voor een film in de nieuwe zaal en het boek over de bouw van de nieuwe bibliotheek aangeboden. "Wat een welkome ontvangst van een bekende Almeerse politicus", was de spontane reactie van mevrouw Holleman op het nieuws dat zij de 1 miljoenste bezoeker was.

Positief

"In tijden van overwegend negatief nieuws over de bezuinigingen is dit een positief bericht. De nieuwe bibliotheek trekt in iets meer dan een jaar tijd 1 miljoen bezoekers. Dat is heel erg veel", aldus directeur Chris Wiersma. Om te illustreren dat het de nieuwe bibliotheek goed gaat, nog een aantal opvallende cijfers. Sinds de opening van de nieuwe bibliotheek op 27 maart 2010:

o zijn ruim 1.5 miljoen boeken en andere media geleend; o hebben zich 18.000 nieuwe leners ingeschreven (in Stad staat het totaal daarmee op ruim 44.000). Alle bibliotheken samen hebben 67.472 leden;
o bezochten 300.000 mensen `mijn menu' via de website, 2.500 mensen pasten daar hun eigen gegevens aan, 250 mensen hebben zich ingeschreven voor de digitale nieuwsbrief (het totaal aantal leden van de digitale nieuwsbrief staat op bijna 11.0000), er zijn 10.000 reserveringen geplaatst voor media en 3.000 ideal-betalingen gepleegd (dit laatste is ook een vrij nieuwe dienst van de bibliotheek - gemak dient de klant).

Het spreekt voor zich dat de nieuwe bibliotheek zeer tevreden is met deze resultaten.
ov-kaart actie