Politie Twente

Man ernstig gewond bij steekpartij Almelo
Dinsdag 5 juli rond 23.00 uur is een 68-jarige man uit Almelo ernstig gewond geraakt bij een steekpartij aan de Elzenstraat in Almelo.

Aanleiding was een ruzie in huiselijke sfeer. De 68-jarige man is in zijn woning met een mes gestoken. De man is ernstig gewond met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 40-jarige Almeloër is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011063717)

Beveiligingsmedewerker mishandeld Hengelo
Zondag 3 juli omstreeks 06.15 uur is een 40-jarige man uit Enschede aangehouden, die een beveiligingsmedewerker mishandeld had.

Beveiligingsmedewerkers (SUS-ploeg) susten onenigheid tussen twee groepen mannen in de Marktsteeg. Een 40-jarige man uit Enschede was het niet eens met de gang van zaken, nam één van de beveiligingsmedewerkers in een wurgklem en drukte hierbij zijn luchtpijp dicht. Een collega kon hem bevrijden. De 40-jarige man is aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011062690)

Bromfietser ernstig gewond bij aanrijding Borne
Op de Europastraat heeft dinsdag 5 juli omstreeks 19.10 uur een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een 18-jarige jongeman uit Hengelo ernstig gewond is geraakt.

De 18-jarige kwam op de bromfiets uit de Oude Deldensestraat en was linksaf geslagen, de Europastraat in. Op de Europastraat kwam hem een auto tegemoet, bestuurd door een 34-jarige man uit Hengelo. Deze sloeg linksaf om de oprit van een woning op te rijden en zag hierbij de bromfietser over het hoofd. Bij de botsing viel de bromfietser hard tegen de auto aan en raakte ernstig gewond. Hij is met inwendig letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het team Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht. (2011063662)

Vernieling auto, politie zoekt getuigen Borne, Saasveld
In de vroege ochtend van maandag 4 juli werden inzittenden van twee auto's lastig gevallen door een aantal - vermoedelijk Marokkaanse - mannen.

Omstreeks 02.45 uur reed een 21-jarige man uit Almelo samen met een vriend over de Gravenallee te Saasveld. Omdat de auto achter hem diverse lichtsignalen gaf en hij dacht dat dit politie was, stopte hij de auto. Hierop stapten uit de auto achter hem, een Volkswagen Golf, nog onbekend aantal mannen uit, die begonnen te schelden. Op dat moment kwam een rode Seat aanrijden met vijf inzittenden. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Holten, passeerde via de berm. De mannen stapten in hun auto en reden achter de 21-jarige vrouw aan, richting de Rondweg. De 21-jarige Almeloër vervolgde zijn weg in dezelfde richting. Op de rotonde met de Bekenhorst reed Volkswagen Golf de vrouw klem. De mannen stapten uit, trapten in op haar auto en sloegen tegen de ruiten. De 21-jarige vrouw rijdt in paniek naar achteren, tegen de auto van de 21-jarige Almeloër aan. Vervolgens kon zij via de stoep wegrijden, evenals de 21-jarige Almeloër.

Van de Volkswagen Golf is geen kenteken bekend. Wel werd gemeld dat het type 5 of 6 betrof en dat het een donkerkleurige, vermoedelijk zwarte, auto was met aan de voorzijde grijze velgen waar doorheen rode remblokken te zien waren.

Deze route wordt veel gebruikt door bezoekers van en naar de discotheek in Saasveld. Hopelijk zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van deze voorvallen of die zelf ook in de nacht van zondag 3 op maandag 4 juli zijn lastig gevallen door een groep mannen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Borne 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011062997 / 2011063124)

Lood van dak gestolen, politie zoekt getuigen Hengelo
Van een school aan de Grundellaan is tussen vrijdag 1 juli 21.00 uur en dinsdag 5 juli 09.40 uur lood gestolen. Het lood is weggenomen van het dak van de kapel.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets verdachts hebben gezien in de Grundellaan of wellicht getuige zijn geweest van de diefstal. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011063449)

Verkeerscontrole
Gemeente Wierden en Hellendoorn Op dinsdag 6 juli van 14.30 tot 21.00 uur werd zowel op de Provincialeweg Zuna als op de Almeloseweg in Haarle een verkeerscontrole gehouden.

Werd door de politie en de belastingdienst een gezamenlijke controle gehouden op genoemde locaties. Door de politie werden er in totaal 32 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor het niet dragen van de gordel(20), niet handsfree bellen(5), een verlopen APK, overschrijden doorgetrokken streep, negeren rood verkeerslicht, misbruik handelaarskenteken. Door de belastingdienst werd ter plaatse ruim 5000 euro geïnd. Er werden drie auto's direct inbeslaggenomen en er werd voor bijna 200.000 euro beslaggelegd. (2011063681

Huisverbod uitgereikt

Tubbergen

Een 34-jarige man uit Tubbergen heeft dinsdag 5 juli een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011025776)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl (2011063227)

Aanrijding letsel
Losser
Op dinsdag 5 juli omstreeks 15.30 uur vond op de Hanhofweg een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een 66-jarige vrouw uit Musselkanaal kwam met het voorwiel van haar fiets in aanraking met het achterwiel van een fiets, bestuurd door haar echtgenoot, waardoor zij ten val kwam Hierbij liep zij waarschijnlijk een armbreuk op. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011063600)

Veelpleger aangehouden
Enschede
Op dinsdag 5 juli omstreeks 21.00 uur werd aan de Stadsmatenstraat een 38-jarige man uit Enschede aangehouden.

Kort hiervoor zag een agent hoe deze man op een fiets een aanrijding had met een ambulance, De man is na de aanrijding weggefietst. De agent reed de man achterna. Deze verstopte zich vervolgens in een bosperceel. Toen meerdere agenten ter plaatse kwamen, kwam de man weer uit de bosjes. Inmiddels was ook bekend geworden dat de man waarschijnlijk had ingebroken in een personenauto aan de Kortenaerstraat. De man, als veelpleger bekend bij de politie, is aangehouden en zit voor verder onderzoek vast. (2011063669)

Fietsendief meldt zich
Hengelo
Meldde zich vandaag, woensdag 6 juli, een 45-jarige man uit Hengelo bij de politie te Hengelo.

Hij gaf aan dat hij op zaterdag 25 juni een fiets gestolen had bij de rijwielzaak aan de Pasmaatweg. Hij had de benadeelde inmiddels schadeloos gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal opgemaakt worden. (2011061722)