Qaleido waarborgt privacy op internet

Persbericht van Qaleido international

Nieuwe cloudprovider zorgt voor opslag e-mail en grote bestanden in Nederland

DRONTEN - De nieuwe Nederlandse cloudprovider Qaleido International speelt in op de ophef die is ontstaan omdat gevoelige data van Nederlandse burgers in de Verenigde Staten toegankelijk zouden zijn voor autoriteiten. Bedrijven als Microsoft (Hotmail) en Google (Gmail) zijn in Amerikaanse handen en ook hun in Europa opgeslagen informatie, is daar via de rechter of wet in te zien.

Qaleido Communications is een nieuwe communicatietoepassing die ervoor zorgt dat e-mail, agenda en grotere bestanden altijd en overal via een webbrowser of mobiele applicatie (iPhone, Symbian of Androids Apps). Bij de opslag van alle data maakt Qaleido International gebruik van de datacenters van de Nederlands provider Solcon, een zusteronderneming van Qaleido International. ,,Er is niet alleen grote behoefte aan de diensten die we aanbieden, maar ook aan de manier waarop we omgaan met de opslag van data en de privacy van gebruikers'', zegt Christian Rouault, directeur van Qaleido International. ,,Het is ook een 'schone' toepassing. Gebruikers krijgen geen extra advertenties voorgeschoteld, ook kunnen gebruikers rekenen op maximale privacy. Er vindt op geen enkele manier 'data profiling' plaats, of analyse van gegevens van klanten'', aldus Rouault.

Vakantiegangers
Bijvoorbeeld vakantiegangers kunnen profiteren van de nieuwe productinnovaties rond cloud-oplossingen zoals Qaleido deze nu aanbiedt. Veel contactgegevens van mobiele telefoons bijvoorbeeld staan vaak alleen op de sim-kaart opgeslagen. Wie de mobiele telefoon kwijtraakt is ook deze gegevens kwijt. De gebruiker van Qaleido Communications houdt ook altijd na verlies of diefstal van de mobiele telefoon of pc de belangrijke bestanden beschikbaar. Maar ook wie bijvoorbeeld een backup van dierbare foto's voor de vakantie wil maken of een digitale kopie van paspoort of verzekering paraat wil houden op vakantie, kan dit eenvoudig via de Qaleido-applicatie tevoorschijn toveren.

Grote bestanden
Qaleido Communications voorziet verder in de grote behoefte om steeds meer data en steeds grotere bestanden centraal beschikbaar te hebben. Of het nu gaat om belangrijke contactgegevens, e-mail, agenda-items of grotere bestanden die gedeeld kunnen worden. Gewijzigde data wordt doorlopend gesynchroniseerd, het actuele en gewijzigde bestand staat direct centraal opgeslagen. Via de speciale Webdisk (Qdisk) kunnen grotere bestanden worden opgeslagen en gedeeld met andere gebruikers. Een standaard oplossing met 2 Gb aan opslagruimte voor e-mail en bestanden is gratis beschikbaar. Voor zakelijke gebruikers is e-mail op domeinnaam, maar ook een eigen ingerichte 'hosted' oplossing beschikbaar. Meer info: www.qaleido.com.

Over Qaleido International (www.qaleido.com)
Qaleido International levert hoogwaardige software-oplossingen voor verschillende bedrijfsprocessen en is specialist in het realiseren van technologisch complexe webapplicaties. Qaleido International opereert vanaf 2011 als volledig zelfstandige onderneming binnen de Opticks Holding, waar ook de Nederlandse ISP Solcon deel van uitmaakt. De hoofdvestiging van Qaleido in Nederland is gevestigd in Dronten, daarnaast is er een vestiging in het Roemeense Brasov.

Links:
http://www.qaleido.com



Razende Robot Reporter