Politie Brabant Zuid-Oost

Eindhovense politieafdelingen gaan samen

Eindhoven, 06-07-2011 o Midden juli gaan wederom een aantal Eindhovense politieafdelingen verhuizen en "samenwonen". De afdeling Tongelre gaat verhuizen naar de Aalsterweg en de afdeling Gestel gaat naar de Noord-Brabantlaan. Mensen die aangifte willen doen, een vraag willen stellen of een tip hebben kunnen vanaf dat moment terecht op vier politiebureaus in Eindhoven: de Noord-Brabantlaan, de Aalsterweg, de Koning Arthurlaan en de Mathildelaan.

Samenwonen

In juni werd het bureau Tongelre al gesloten voor publiek, nu zullen dus ook de medewerkers die werkzaam zijn op de afdeling Tongelre gaan verhuizen naar de Aalsterweg, waar ze intrekken bij de afdeling Stratum. De medewerkers van Gestel, die samenwoonden met de medewerkers van Stratum, vertrekken naar de Noord-Brabantlaan en gaan "samenwonen" met de afdeling Strijp. De politie blijft rondom de oude locaties werken zoals voorheen en burgers zullen dus weinig merken van de verhuizingen. Meer informatie over de Eindhovense politiebureaus is te vinden opwww.politieeindhoven.nl.

Aanleiding

De samenvoeging van de afdelingen leidt tot een effectievere, meer eenduidige en efficiëntere politiezorg die de burgers in Eindhoven ten goede komt. Eerder al gingen de afdelingen in Woensel samen. In Eindhoven blijft exact hetzelfde aantal agenten werkzaam als voorheen en de buurtbrigadier blijft het aanspreekpunt in de wijk.

Internetaangifte

Voor zeer veel lichtere feiten, zoals bijvoorbeeld fietsendiefstal of vernieling kan ook internetaangifte worden gedaan. Daarvoor hoeft het politiebureau dus niet meer bezocht te worden. U kunt ook via de telefoon een afspraak maken om aangifte te doen op het moment dat het u het beste uitkomt.