Gemeente Ede

woensdag, 6 juli 2011

Reiniging en inspecteren hoofdriool

Vanaf 11 juli a.s. begint de firma Valk & de Groot met het reinigen en inspecteren van het hoofdriool in de plaatsen Bennekom (oostelijke gedeelte), Harskamp, Wekerom, Ederveen en De Klomp. Deze werkzaamheden zijn nodig om de riolen optimaal te laten functioneren.

Mogelijke overlast

De kans dat u overlast ervaart door genoemde werkzaamheden is heel klein. Ondanks dat willen wij u er toch op attenderen. Door de reiniging kan er een overdruk ontstaan in het riool. Door deze overdruk kan het gebeuren dat het waterslot in het toilet, wastafel, bad of douche gaat borrelen of spetteren.
Om te voorkomen dat er water uit het sanitair komt adviseert de gemeente u om tijdens de reinigingswerkzaamheden de toiletdeksel te sluiten en te verzwaren. In de wastafel of het bad kunt u een dweil neerleggen. Als een waterslot door overdruk is weggedrukt kan er stank ontstaan. Dit kunt u weer verhelpen door water in het waterslot te laten lopen.

Helaas is niet exact aan te geven wanneer de werkzaamheden bij u in de straat uitgevoerd worden. De werkzaamheden nemen ruim 2 maanden in beslag.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer C.Roorda, (06) 524 80 531 of de heer G. van Roekel, (06) 524 57 150.