FloraHolland


Klok in de kantine: kopersnummer niet langer zichtbaar

Aalsmeer (6 juli 2011) - Sinds vrijdag 1 juli 2011 wordt het plaatnummer van de koper niet meer in het beeldscherm van Klok in de kantine getoond. Standaard staat er `99999' in beeld.

Gegevens in veilige handen:
FloraHolland heeft haar informatiebeleid de laatste tijd stap voor stap aangescherpt. Aanvoerders en kopers geven aan dat persoonlijke- en prijsinformatie bij de veiling in veilige handen moet zijn. Het kopersnummer is privacygevoelige informatie. Het in de klok tonen is een onderdeel van het veilproces, bedoeld om kopers te laten weten of zij de koop hebben. Klok in de kantine is bedoeld om het veilproces op afstand digitaal volgen. Het kopersnummer biedt daarbij geen toegevoegde waarde. Door het nummer niet langer te tonen, wordt de informatie beperkt tot die plaatsen in het veilproces waar het ook écht nodig is: in de mijnzaal en bij kopen op afstand. Voor aanvoerders blijft het mogelijk om te zien wie hun producten heeft gekocht: via Floranet, EPT of het dagafschrift.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het kopersnummer of het informatiebeleid van FloraHolland? Neem dan contact op met Sandra Moes (teamleider Aanbod) via 0297-392493 of sandramoes@floraholland.nl.