Gemeente Eindhoven

Twee hennepkwekerijen ontmanteld in Eindhoven

Dinsdag 5 en woensdag 6 juli 2011 heeft het BITE Hennepteam (bestaande uit projectleiders van BITE (Bestuurlijk Interventieteam Eindhoven), politie en Endinet) in twee panden hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal circa 1020 hennepplanten. Bij een pand aan de Willem de Zwijgerstraat werd de kwekerij aangetroffen nadat in de kwekerij brand was ontstaan. Door de brand is tevens rook- en waterschade ontstaan in het naburige bedrijfspand. Het is de vierde keer dit jaar dat in Eindhoven een hennepkwekerij wordt ontdekt nadat in de kwekerij brand is uitgebroken.

Pand 1: Sint Bonifaciuslaan, hier werd in een loods behorende bij een winkelpand een kwekerij aangetroffen met in totaal 439 planten. Een 48-jarige Eindhovenaar is aangehouden.

Pand 2:Willem de Zwijgerstraat, hier ontstond dinsdag brand. Toen brandweerlieden tijdens het blussen het pand betraden, troffen ze daar een hennepkwekerij aan. De hele woning was in gebruik voor hennepteelt. Vanwege de ravage in het pand is het niet mogelijk exact aan te geven uit hoeveel planten de kwekerij heeft bestaan. Het BITE Hennepteam gaat uit van ongeveer 580 hennepplanten. Een 47- jarige Eindhovenaar is aangehouden.

In totaal zijn er circa 1020 hennepplanten en de totale apparatuur in beslag genomen en vernietigd.

Op beide adressen werd gefraudeerd met de elektriciteit. Endinet heeft daarom de stroom afgesloten en de elektriciteitsmeter meegenomen voor onderzoek. De kwekerijen in de genoemde panden zijn geruimd op last van de gemeente vanwege de (brand)gevaarlijke situatie. De kosten van de ruiming worden verhaald op de eigenaren van de kwekerijen.