Gemeente Bernheze


Prijswinnares ontvangt superzuinige stofzuiger

Wethouder Van der Pas reikt mevrouw Bronts haar prijs uit

In mei is er in het kader van de Brabants Groen voorjaarsschoonmaak een prijsvraag uitgezet in 13 Brabantse gemeenten. Op vrijdag 1 juli 2011 mocht mevrouw Bronts uit Loosbroek de hoofdprijs in ontvangst nemen, een superzuinige stofzuiger ter waarde van EUR 230,-.

Prijsvraag
Schoonmaken doen we tegenwoordig zoveel mogelijk duurzaam. We gebruiken niet onnodig veel water en sop en we hebben energiezuinige elektrische apparaten. Om iedereen een beetje op weg te helpen, kon u bij deelname aan de prijsvraag kans maken op een superzuinige stofzuiger. De prijsvraag luidde als volgt:

Wat is de meest groene (milieuvriendelijke) manier om vieze luchtjes uit je huis te krijgen?
a. Luchtverfrisser door de kamer spuiten;
b. Een kom water met azijn in de kamer zetten;
c. Een basilicumplantje op tafel neerzetten.

Het goede antwoord was `Een kom water met azijn in de kamer zetten'. In totaal zijn er 155 geldige inzendingen binnengekomen uit alle 13 gemeenten, waarvan 33 inzendingen uit de gemeente Bernheze.

Tijd voor een nieuwe...
Naast het geven van het goede antwoord konden deelnemers een reden opgeven om de superzuinige stofzuiger te verdienen. Mevrouw Bronts uit Loonsbroek gaf de beste reden om de stofzuiger te winnen. Haar stofzuiger is namelijk al 39 jaar oud, een herriemaker en beslist niet milieuvriendelijk. "Daarnaast ben ik niet van onnodig weggooien, dus als ik een nieuwe win, gaat hij naar de kringloopwinkel." Tijd voor een nieuwe stofzuiger voor mevrouw Bronts. Op vrijdag 1 juli 2011 kreeg zij deze overhandigd door wethouder Van der Pas, portefeuillehouder op het gebied van milieu en duurzaamheid. De 39 jaar oude stofzuiger werd hierbij voor de dag gehaald en bewonderd (zie foto).

In de overige 12 gemeenten zijn troostprijzen uitgereikt, een emmer met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen ter waarde van EUR 30,-. Alle deelnemers bedankt voor het meedoen.

Tips om duurzaam schoon te maken vindt u op www.brabantsgroen.nl.

Deelnemende gemeenten
Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint Oedenrode, Uden en Veghel.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35