Rijksoverheid

Verhagen: Bedrijfsleven verliest ondernemer met toekomstvisie

Nieuwsbericht | 06-07-2011

Met Jaap Blokker verliest het Nederlandse bedrijfsleven een van de belangrijkste voorvechters van de Nederlandse detailhandel. Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie woensdag 6 juli 2011 in reactie op het overlijden van Jaap Blokker, voorzitter van de raad van bestuur van Blokker.

Doorzettingsvermogen en toewijding

'Hij is een toonbeeld van een ondernemer met een duidelijke toekomstvisie: met doorzettingsvermogen en toewijding heeft hij zijn bedrijf uitgebouwd tot een multinational, zonder daarbij de waarden van het familiebedrijf uit het oog te verliezen,' aldus minister Verhagen.

Liftbediende

De kleinzoon van de oprichter van de keten in huishoudelijke artikelen overleed op 5 juli 2011 op 69-jarige leeftijd. Jaap Blokker begon ooit op 12-jarige leeftijd als liftbediende in de Blokkervestiging in Amsterdam. Via diverse functies werkte hij zich op binnen het bedrijf.

2900 winkels

Onder zijn leiding verlegde het concern zijn grenzen met winkelketens als Blokker, Marskramer, Xenos, Leen Bakker en Intertoys. Blokker is actief in twaalf landen met bijna 2900 winkels en 25.000 werknemers.