Politie Midden- en West Brabant

Pas op voor aardige dievegges: ze zijn uit op uw sieraden!

Roosendaal, 06-07-2011 o De politie waarschuwt voor Zuid/Oost Europese vrouwen die uit zijn op de sieraden van senioren. Een 87-jarige vrouw uit Roosendaal zat dinsdagmiddag 5 juli 2010 rond 14.00 op een bankje aan De Egelantier. Ze werd daar aangesproken door een onbekende vrouw, die haar een goudkleurige schakelketting en een goudkleurige zegelring in haar handen stopte. Ze sprak daarbij met buitenlands accent: "Kado, kado". Er kwam nog een andere vrouw naast staan. Het vermoeden bestaat dat het duo op slinkse wijze probeerde om het horloge van de 87-jarige vrouw te bemachtigen. Dat deed het tweetal door het slachtoffer fysiek aan te raken (omhelzen, handen en armen beetpakken).

Het voorval toont gelijkenis met gebeurtenissen op 2 juli jl. aan de Dr. Kuyperstraat in Breda. Daar overkwam een man hetzelfde. Hij kreeg een goedkope ketting om de hals gelegd. Even later bleek dat zijn eigen gouden ketting hem was ontfutseld. Twee weken daarvoor werd in Tilburg (Gen. Smutslaan) een 77-jarige vrouw haar gouden ketting met medaillon op dezelfde manier ontnomen.

De politie vermoedt dat deze werkwijze vaker wordt toegepast. Het valt op de dievegges overdreven vriendelijk maar ook erg handtastelijk zijn. Ze maken lichamelijk contact en raken de mensen aan. Som komt dat zelfs over als knuffelen. Hun potentiële slachtoffers voelen op het moment van de ontmoeting geen bedreiging of argwaan. Later blijkt dat er dierbare sieraden gestolen zijn. Kennelijk opereert deze groepering door het hele land, waarbij opvalt dat ze de laatste weken ook in de regio Midden en West Brabant actief zijn.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-07-2011 15:54 | © Regio Midden en West Brabant |