Politie Hollands Midden

Bergambacht - Help de politie auto-inbraken te stoppen

Bergambacht, 06-07-2011 o De politie constateert een toename van het aantal auto-inbraken in de gemeente Bergambacht.

Werd er vorig jaar in totaal 57 keer in een auto ingebroken, nu staat de teller al op 37. Opvallend hierbij is het aantal inbraken in Amerstol. In de periode begin maart tot eind juni is er twintig keer in een auto in Amerstol ingebroken. De politie vermoedt dat het hier gaat om zogenoemd mobiel banditisme, dieven van buiten de gemeente die in Bergambacht en Amerstol snel hun slag slaan en vervolgens met de buit weer wegrijden.

Extra toezicht Om de auto-inbraken te stoppen houdt de politie de komende tijd extra toezicht in de wijken, maar heeft zij ook de hulp van de inwoners van Bergambacht en met name Amerstol nodig. Bel direct de politie als u verdachte situaties ziet zoals:

Gluren in een rij auto's Auto-inbrekers gluren vaak in verschillende auto's op zoek naar een achtergelaten tas, telefoon of navigatiesysteem.

Op de uitkijk staan Auto-inbrekers werken vaak samen. Eén van de dieven staat bijvoorbeeld op de uitkijk, terwijl een andere dief wacht op een seintje. Ze houden daarbij vaak contact via mobiele telefoons.

Een paar keer terugkomen Een auto-inbreker is op zoek naar het juiste moment om toe te slaan. Om de omgeving en de situatie goed in zich op te nemen, komt de verdachte vaak een aantal keer terug.

Lang rond een auto hangen Voordat een auto-inbreker toeslaat, is hij vaak lang te zien in de buurt van de auto. Soms wordt er vooraf zelfs uitgebreid tegenaan gehangen of geleund.

Verdachte situatie? Bel de politie! Ziet u dit soort situaties, noteer signalementen en kentekens en bel altijd de politie via 1-1-2. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om de auto-inbrekers te pakken. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u een melding maken via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Alle informatie is welkom en nodig zodat de politie daders kan opsporen en oppakken.