Watersportverbond - KNWV

KZBV Bergen aangesloten bij het Watersportverbond

woensdag 6 juli 2011

De Kustzeil en Botenvereniging Bergen is per 1 juli aangenomen als lid van het Watersportverbond. De vereniging is gevestigd te Bergen (NH) en is opgericht in 1979. De vereniging heeft een eigen locatie op het zuidstrand van Bergen aan Zee. De accommodatie wordt elk jaar in april opgebouwd en in oktober weer afgebroken.

Volgens de website biedt de vereniging âeen exclusieve
strandaccommodatie, niet alleen voor de watersporter maar ook voor zijn gezinsleden en overige genodigdenâ. Bij de accommodatie zijn tevens stallingplaatsen beschikbaar voor catamarans en vissersboten, ook kunnen de leden gebruik maken van de kantine met terras, sanitaire voorzieningen, kluizen ect. De vereniging heeft ongeveer 119 leden, zowel zeilers als vissers. Er worden regelmatig clubwedstrijden georganiseerd, maar ook Jazz en Sail wordt georganiseerd door de KZBV Bergen.

NFB en Watersportverbond
KZBV Bergen heeft zich aangemeld in het kader van het convenant tussen NFB en Watersportverbond, dat ruim een jaar geleden is ondertekend door beide partijen. Aanmelding conform het convenant is nog tot eind dit jaar mogelijk. Uiteraard kunnen verenigingen zich daarna ook nog aanmelden, maar dan niet meer onder dezelfde gunstige voorwaarden die de NFB en het Watersportverbond zijn overeengekomen.