Amsterdam RAI

Drie nieuwe live cases vormen kern van Building Holland 2012

6-7-2011 Building Holland, het tweejaarlijkse nationale vakevenement voor ontwerp en bouwtechniek voor nieuwbouw, renovatie en herbestemming, introduceert de komende editie drie nieuwe `Live Cases'. In deze demonstraties bundelen deelnemers hun expertise en geven inzicht in geïntegreerde oplossingen op het gebied van `Flexibiliteit & Aanpasbaarheid', `Upgrading & Verduurzaming' en `Verslimming van gebouwen'. Daarnaast biedt Building Holland de bezoekers een hoogwaardig kennisprogramma vol lezingen, workshops en debatten over de bouwopgave en technische oplossingen van de toekomst. Building Holland 2012 wordt gehouden van dinsdag 17 t/m donderdag 19 april in Amsterdam RAI.

Pagina-inhoud
De bouwopgave verandert, het accent verschuift van nieuwbouw naar renovatie en herbestemming. Ondertussen krimpt de markt en zoeken opdrachtgevers met krappere budgetten naar oplossingen met meer toegevoegde waarde voor dezelfde prijs. Als antwoord op de veranderde markt ontwikkelen koplopers nieuwe technische oplossingen. Nynke Lipsius, beursmanager van Building Holland, is enthousiast over de live cases die deze technische oplossingen voor het voetlicht brengen: "Building Holland 2010 introduceerde in samenwerking met VBI een live case waarin toonaangevende partijen in de bouw `het nieuwe bouwen' lieten zien. Het themaplein Integraal Bouwen was een groot succes. Aankomend jaar zet de beurs een stap voorwaarts en introduceert het drie live cases in samenwerking met exposanten. Door deze unieke live cases met geïntegreerde producten en slimme samenwerkingen ervaart de bezoeker direct de verschillende innovatieve toepassingen in een echte praktijksetting."

Gebouwen die zich kunnen aanpassen
De live case `Flexibiliteit & Aanpasbaarheid' draait om gebouwen die zich kunnen aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Met aanpasbare gebouwen kan ingespeeld worden op de variërende vraag naar woon- en gebruiksruimte. Flexibiliteit in de functionaliteit maakt het object waardevast. Deze live case wordt momenteel met VBI uitgewerkt.

Duurzame renovatie vraagt om doordachte oplossingen. Onder de noemer `2020Today' presenteert Kingspan Duurzame Bouwsystemen samen met betrokken partners de live case op het gebied van `Upgrading & Verduurzaming'. In deze demonstratie wordt ingegaan op de nieuwste technieken en oplossingen voor duurzame renovatie van zowel woningen als gebouwen.

Oplossingen die gebouwen slimmer maken
In de live case `Verslimming van gebouwen' worden technische oplossingen getoond die gebouwen steeds slimmer maken. Eindgebruikers stellen steeds hogere eisen aan de prestaties van een gebouw, zoals een duurzaam binnenklimaat. De toepassing van domotica maakt het mogelijk dat we steeds langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

`Future Labs': kennistheaters met vakinhoudelijke sessies Naast het uitgebreide aanbod van exposanten en de live cases worden er in future labs op de beursvloer ervaringen uitgewisseld tijdens lezingen, workshops en netwerkmomenten. Voor deze kennistheaters werkt Building Holland samen met de belangrijkste partijen in de industrie en bouw, kennispartijen als TU's en onderzoeksinstituten, branche- en belangenorganisaties en diverse vooraanstaande opinievormers.

Expositieprogramma
Building Holland biedt het complete overzicht van leveranciers, trends en innovaties op het gebied van Ruwbouw, Afbouw/Inrichting, Gebouwtechniek, Inrichting buitenruimte en Diensten/Procesondersteuning en -beheersing.

Building Holland 2012
Building Holland 2012, van 17 t/m 19 april 2012 in Amsterdam RAI, is het nationale vakevenement waar opdrachtgevers zich oriënteren op de nieuwste technische oplossingen in de bouw. De vakbeurs is ontwikkeld voor beslissers en beïnvloeders die betrokken zijn bij de ontwikkeling van woningen en gebouwen.
Building Holland is voortgekomen uit de BouwRAI. De beurs is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie
Meer informatie over de beurs is te vinden op www.buildingholland.nl. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan Building Holland kunnen contact opnemen met Amsterdam RAI, T 020 549 12 12.
---

---------
Noot voor de redactie /