Openbaar Ministerie

OM eist 18 jaar cel voor betrokkenheid bij doodslag tijdens drugsdeal in Rotterdam

6 juli 2011 - Ressortsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die ervan verdacht wordt op 27 april 2007 te Rotterdam betrokken te zijn geweest bij de dood van een Turkse man tijdens een drugsdeal. Een ander slachtoffer is hierbij zwaargewond geraakt.

De schietpartij is ontstaan tijdens een drugsdeal in een woning in Rotterdam. In de woning waren op dat moment zeven personen aanwezig die onder andere bezig waren met het testen van heroïne. Op enig moment werd het eerste slachtoffer dodelijk geraakt door vier kogels uit een automatisch vuurwapen. Op het andere slachtoffer werden vijf á zes kogels afgevuurd. Dit slachtoffer kon, weliswaar zwaargewond, de woning uitstrompelen.

Het OM is van mening dat de verdachten een vooropgezet plan hadden om de kopers van hun drugs te beroven. De advocaat-generaal (OM) rekent het de verdachte zwaar aan dat hij vanaf het begin af aan bij dit plan betrokken is geweest en een actieve rol als één van de schutters heeft gehad. Na de schietpartij zijn de verdachten gevlucht. Eén van de medeverdachten is vandaag bij de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 18 jaar, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in tegen de uitspraak.

Uitspraak (naar verwachting) op 20 juli 2011