Gemeente Dantumadeel


2011

Ondernemers en jeugd 'mikken' op een schoon De Westereen

Op dinsdag 5 juli nam wethouder Roelof Bos en vier jonge Westereenders een `blikvanger' in gebruik bij het gemaal aan de Rinewâl in De Westereen.

Wethouder Bos liep samen met de jongeren al bliklopend richting de blikvanger. Vervolgens werd door het gooien van blikjes de blikvanger officieel geopend.

De blikvanger is geplaatst op verzoek van de ondernemers. Met de blikvanger moet zwerfafval tot het verleden gaan behoren. Wethouder Bos prees het initiatief van de ondernemers. Het is goed dat gemeente en inwoners gezamenlijk optrekken om de gemeente schoon te houden.

De gemeente probeert op diverse manieren het zwerfafval terug te dringen.
Naast het plaatsen van blikvangers zijn ook ZAPpers (zwerfafvalpakkers) in de gemeente actief. Dit zijn personen die zich vrijwillig inzetten om de gemeente schoon te houden. ZAPpers krijgen een prikker, handschoenen, een veiligheidsvest en plastic zakken van de gemeente en de gemeente haalt het verzamelde afval op.

De gemeente is nog op zoek naar ZAPpers voor De Westereen. Dus wordt ZAPper en help mee om De Westereen schoon te houden. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Dantumadiel via telefoonnummer 14 0511.

undefined