Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Droge voeten dankzij Buikslotermeerpark

Publicatiedatum : 6 juli 2011

Rob Veenman en Willem Paquay plantn de laatste waterplanten.

Onder grote belangsteling van buurtbewoners plaatsten portefeuillehouder Willem Paquay van stadsdeel Noord en hoogheemraad Rob Veenman op 5 juli de laatste waterplanten waarmee het vernieuwde Buikslotermeerpark in Amsterdam Noord officieel werd geopend.

Rob Veenman sprak van een opmerkelijke situatie. Is water nog weleens sluitstuk in de ontwikkeling, nu is de waterberging gereed bij de start van Centrum Amsterdam-Noord (CAN). Het helofytenfilter zorgt voor een goede waterkwaliteit.

Willem Paquay, portefeuillehouder Groen: "Noord heeft er met het Buikslotermeerpark weer een prachtig park bij. Daar ben ik als portefeuillehouder heel bij mee, want Noord kan mij niet groen genoeg zijn. We zijn niet alleen een groen stadsdeel, we blijven het ook. Dit nieuwe park dient onder andere als waterberging. Het compenseert het water dat we elders voor woningbouw hebben weggehaald, waardoor we nu `droge voeten' houden in Buikslotermeer. Dit park is het sluitstuk van het waterplan, waar we als stadsdeel jaren aan gewerkt hebben.

Dit park heeft met het helofytenveld, rietplanten die water zuiveren, een hoge ecologische waarde. En ook heel belangrijk: voor de buurt is dit mooie nieuwe park, dicht bij huis, waar het fijn wandelen is, waar kinderen fijn kunnen spelen en waar hondenbezitters prima hun hond kunnen uitlaten."

Bron: Projectbureau Noordwaarts