Gemeente Leidschendam-Voorburg


Samen ondernemen(d) in Leidschendam-Voorburg

Ondertekening intentieovereenkomst Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt

30 juni 2011 - Een integrale aanpak van de sociaaleconomische opgaven in Leidschendam-Voorburg. Dat is de intentie van het Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt. Het platform bestaat uit gedreven vertegenwoordigers van bedrijfsleven en overheids- en onderwijsinstanties. Samen werken zij aan ruimte voor ondernemen, comfortabel ondernemen, ondernemend leren en werken, en impulsen voor ondernemen. Elke partij levert een bijdrage vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Samen ondernemen en ondernemend zijn.

Samenstelling
Samen ondernemen(d) is ook het uitgangspunt van de intentieovereenkomst die de partners woensdag 29 juni ondertekenden. De oprichters van het Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt zijn bestuurders en vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel Den Haag, MKB Leidschendam-Voorburg, UWV Werkbedrijf Vliethorst, Scholengemeenschap Spinoza, ROC ID College, Florein Zorg, de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Zij vervullen een ambassadeursrol om de samenwerking een succes te maken.

Werkwijze
Het platform werkt op basis van een gezamenlijke Agenda Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt voor de periode 2011-2014, met jaarlijks een actieplan. Voor 2011 heeft het platform vier thema's gekozen waarvoor de platformleden zich inzetten: bedrijfsruimte, vermindering regeldruk, re-integratie en innovatie. Inspiratie voor de wijze van aanpak van deze onderwerpen komt uit de bijeenkomst Ondernemers & Huisvesting die het platform eerder dit jaar organiseerde en de daarop volgende sessies met experts. Kenmerkend voor het platform is de open werkwijze waarin kennis, ervaring en creativiteit van elkaar en van expertise uit het veld wordt gebundeld.