Gemeente Overbetuwe


Basisschoolleerlingen ontvangen Jeugdland vakantiepaspoort

Activiteiten voor kinderen in de zomervakantie

Net als vorig jaar krijgen alle basisschoolleerlingen in Overbetuwe weer een Jeugdland Vakantie Paspoort. Deze week zijn de paspoorten bezorgd op de basisscholen en uiterlijk volgende week worden de paspoorten verzonden aan kinderen in het speciaal onderwijs.

Jeugdland Vakantie Paspoort

Het Jeugdland Vakantie Paspoort is een boekje in paspoortvorm en wordt gratis verstrekt aan alle Arnhemse en Overbetuwse basisschoolkinderen (groepen 1 t/m 8). In dit boekje staan alle activiteiten vermeld waaraan de kinderen mee kunnen doen. Aan de hand van het paspoort kunnen de kinderen hun eigen vakantie op zinvolle wijze invullen. Het paspoort is in de zomervakantie ook als busabonnement te gebruiken. De activiteiten die in het paspoort vermeld staan, zijn verdeeld in verschillende categorieën: rondleidingen, films & voorstellingen, musea, overige activiteiten, creatief, sport, bouwdorpen en wijken.

Paspoort sinds vorig jaar ook in Overbetuwe geldig

Stichting jeugdland zorgt sinds 1971 voor activiteiten in schoolvakanties. Omdat er steeds meer vraag kwam van ouders uit plaatsen als Driel en Heteren, sloeg Jeugdland vorig jaar voor het eerst de vleugels uit naar Overbetuwe. Dit jaar kunnen Overbetuwse kinderen opnieuw gebruikmaken van dit paspoort, dat hen toegang geeft tot uiteenlopende activiteiten.