Gemeente Drechterland

6-7-2011
Koninklijke onderscheiding voor de heer Ruitenberg

Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Ter gelegenheid van het afscheid van de heer C.N.M. Ruitenberg als directeur van de Willibrordusschool in Bovenkarspel is hem door burgemeester Van der Riet de Koninklijke Onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. De uitreiking vond op 1 juli 2011 plaats in de gymzaal naast de Willibrordusschool in Bovenkarspel.

Speciaal voor deze gelegenheid gebruikte burgemeester Van der Riet een zwaard om de heer Ruitenberg, ten overstaan van de kinderen, tot ridder te slaan.

KO de heer Ruitenberg

Vele verdiensten
De heer Ruitenberg kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd.

De heer Ruitenberg is veertig jaar in dienst als directeur en leerkracht
van de Stichting Katholiek Onderwijs Stede Broec. Sinds 1985 is de heer Ruitenberg directeur van de Willibrordusschool in Stede Broec. Als directeur heeft de heer Ruitenberg zich ingezet voor vele stichtingen en organisaties. Sinds 2000 spant de heer Ruitenberg zich op een persoonlijke en bijzondere wijze in als bestuurder en voorzitter van het bevoegd gezag van het Martinuscollege.

H. Laurentius Parochie
Sinds 1974 is de heer Ruitenberg actief bij de H. Laurentius parochie in
Hoogkarspel als bestuurslid, koorlid, lector, koster en onder andere als voorganger van de avondwake.

Drechterlandse politiek
De heer Ruitenberg is raadslid, fractievoorzitter en wethouder van de gemeente Drechterland geweest. Daarnaast was hij actief als voorzitter van de Woonruimteadviescommissie en bestuurslid van Stichting Behoud Kerk
Oosterblokker (Pancratiuskerk). Ridder de heer Ruitenberg