Waterschap Brabantse Delta



Spring zondag mee met Big Jump in Etten-Leur

Big Jump 2010 Brabantse gezinnen zijn blij met schoon water. Schoon water om te zwemmen, te surfen, om er langs te fietsen of te wandelen of te picknicken zonder bang te zijn dat kinderen met het water in aanraking komen. Dankzij het werk van waterschap Brabantse Delta kan iedereen naar hartenlust genieten van een fraaie en bovenal gezonde waterrijke natuur. Daarom een blije Big Jump op zondag 10 juli.

Kom naar de Westpolderplas!
Op zondag 10 juli klokslag 15.00 uur springen in de Westpolderplas, en in heel Europa, kinderen en volwassenen in meren, plassen, rivieren en beken om het belang van schoon en veilig water te benadrukken. Deelname is gratis en alle deelnemende kinderen krijgen een leuk aandenken.

Nog meer vertier!
Na de Big Jump is er buiten een uitgebreide zwempartij nog veel meer te beleven bij de Westpolderplas. Voor de kinderen is er een springkussen en een 25 meter lange Survivalbaan. Van twee tot drie uur speelt muziekkapel Simpelfonie en aansluitend verzorgt allround band Reach een spectaculair optreden.

Schoonwater is van levensbelang
Schoon water in de natuur is essentieel voor de gezondheid van mens, plant en dier.

* Voor ruim 1 miljoen inwoners en bedrijven zuivert waterschap Brabantse Delta het afvalwater en laat het weer schoon terug de natuur instromen via beken en sloten

* Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen, want niemand wil ziek worden van een zwempartij. Denk aan blauwalg!
* Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en rivieren schoon zijn. Dat is belangrijk voor alle leven, ook voor

Meer info over de Big Jump in Brabant:
http://www.bigjumpbrabant.hyves.nl/
http://www.brabantsemilieufederatie.nl/node/3634

De Big Jump in Brabant is een initiatief van de Brabantse Milieufederatie, de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel. Het evenement vindt plaats in samenwerking met de betrokken gemeenten en de provincie.


-