Openbaar Ministerie

Verwarde neergeschoten Hagenaar overleden

6 juli 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De 50-jarige Hagenaar die vrijdag 24 juni gewond raakte toen hij door een politieman in zijn woning werd neergeschoten is woensdag 6 juli overleden. Er is een sectie gelast op zijn lichaam. Hieruit moet blijken waaraan hij is overleden.

Politieagenten waren vrijdag 24 juni naar de Amsterdamse Veerkade gestuurd, waar een verwarde man op straat met messen zou hebben gezwaaid en daarmee voor een hoop onrust heeft gezorgd. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de man zijn woning ingegaan en bleek hij dat zeer verward en agressief gedrag vertoonde. Wanneer de agenten de woning van de man betraden, in een poging om met hem in gesprek te komen, ontstond een situatie waarbij één van de agenten zich genoodzaakt voelde om zijn wapen te trekken en te gebruiken. De 50-jarige Hagenaar raakte daarbij gewond en liep meerdere schotwonden op. De GGD vervoerde de man met spoed naar het ziekenhuis waar hij nu overleden is.

De Rijksrecherche is direct onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar het incident. Forensische Opsporing (FO) van Hollands Midden ondersteunt bij het onderzoek. Dit onderzoek is nog in volle gang.